top of page

Orkaitėje virta, trinta moliūgų sriuba (Receptas)

Gardi ir greitai paruošiama trinta moliūgų sriuba visada sušildo ir suteikia dienai ypatingo jaukumo. Šis receptas toks, kad beveik viską padarys orkaitė.


trinta moliūgų sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptas čia.


TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 30–40 min.


Trintai moliūgų sriubai pagaminti reikia:

  • 1 kg moliūgo

  • 2 svogūnų

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 2 morkų

  • 4–5 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus

  • 2–3 saujų virtų avinžirnių

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI ciberžolės

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų čiobrelių

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų mairūnų

  • 1 saujelės čiobrelių šakelių

  • 40 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Šlakelio OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 50 g šaltai rūkytos šoninės

  • 1 pakelio LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių

  • ½ stiklinės ŽEMAITIJOS pieno

  • 1 pakelio RAMBYNO lydyto sūrio riekelėmis

  • 2 stiklinių daržovių sultinio

  • 1 saujelės petražolių lapelių

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų su druska

1. Moliūgą ir svogūną supjaustykite stambiais gabalėliais. Česnako skilteles susmulkinkite. Morkas pjaustykite stambiais griežinėliais.

2. ZYLE keptuvėje su nuimama rankena įkaitinkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų ir jame apkepkite smulkintas daržoves (išskyrus česnaką). Kepkite apie 4–5 min., kol apskrus.

3. Virtus avinžirnius pagardinkite KOTANYI malta kalendra, ciberžole, čiobreliais ir mairūnais.

4. Į kepamas daržoves sudėkite ⅔ smulkinto česnako, čiobrelių šakeles ir ŽEMAITIJOS

saldžios grietinėlės sviestą. Viską pagardinkite KOTANYI druska ir pipirais.

5. Keptuvę dėkite tiesiai į orkaitę įkaitintą iki 185 °C temp., nuimkite rankeną ir kepkite apie 20 min.

6. Avinžirnius pagardinkite likusiu česnaku ir apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus apie 3 min.

7. Šoninę supjaustykite stambiais kvadratėliais. Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę sudėkite smulkintą šoninę ir apskrudinkite iš abiejų pusių po 1–2 min.

8. Iškeptus avinžirnius pasūdykite.

9. Šalia šoninės sudėkite LAPINO PUOTA šviežias triušienos mėsos juosteles supjaustytas

kąsnio dydžio gabalėliais. Kepkite iš visų pusių po 1–2 min. Iškeptą šoninę sudėkite šalia

avinžirnių.

10. Triušieną pagardinkite druska ir pipirais. Apkepus triušieną, atgal į keptuvę sudėkite šoninę, avinžirnius ir laikykite šiltai ant mažiausios kaitros.

11. Iškepus daržovėms į keptuvę supilkite ŽEMAITIJOS pieną, sudėkite RAMBYNO lydyto sūrio riekeles ir supilkite daržovių sultinį. Užvirkite.

12. Viską sutrinkite ZYLE kokteiline iki vientisos konsistencijos.

13. Sutrintą sriubą pilkite į lėkštę, dėkite avinžirnių, triušienos ir šoninės.

14. Pagardinkite petražolių lapeliais ir žiupsneliu aitriųjų paprikų dribsnių su druska.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page