Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI
Veganiškos picos padui reikia:
Vidutinio dydžio brokolio
2 linų sėmenų kiaušinių (vienam kiaušiniui reikia šaukšto smulkintų linų sėmenų ir 2 šaukštų vandens, sumaišiau palaikyti 5-10 minučių)
Pusės stiklinės speltos miltų
Šaukšto provanso žolelių
1-2 skiltelių česnako
Įdarui: pomidorų ir čili padažas, grybai, špinatai, svogūnas, pomidorai, graikiniai riešutai ir veganiškas sūris (tinka Violife picai skirtas sūris).
Kaip gaminti:
Brokolius ir česnaką sutrinti maisto smulkintuvu, tada visus produktus sumaišyti kartu. Jei picos tešla per daug kimbanti, galima įdėti daugiau miltų, o jei ji per daug trapi, galima įdėti daugiau linų sėmenų kiaušinio.
Masę suformuoti į blyną ant kepimo popieriaus ir kepti 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Ištraukti iš orkaitės ir palikti picos padą atvėsti 5 minutėms.
Dėti pomidorų padažą ir priedus.
Sudėjus priedus picą kepti orkaitėje dar 10-15 minučių.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @beveik_vegan.
댓글