Atrask augalinį: brokolių pado pica su veganišku sūriu (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


brokolių pado pica_augalinė mityba_veganiška pica_naminė pica
beveik_vegan nuotr.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saldžiųjų bulvių pica su artišokais


 

Veganiškos picos padui reikia:

  • Vidutinio dydžio brokolio

  • 2 linų sėmenų kiaušinių (vienam kiaušiniui reikia šaukšto smulkintų linų sėmenų ir 2 šaukštų vandens, sumaišiau palaikyti 5-10 minučių)

  • Pusės stiklinės speltos miltų

  • Šaukšto provanso žolelių

  • 1-2 skiltelių česnako

  • Įdarui: pomidorų ir čili padažas, grybai, špinatai, svogūnas, pomidorai, graikiniai riešutai ir veganiškas sūris (tinka Violife picai skirtas sūris).

Kaip gaminti:

  1. Brokolius ir česnaką sutrinti maisto smulkintuvu, tada visus produktus sumaišyti kartu. Jei picos tešla per daug kimbanti, galima įdėti daugiau miltų, o jei ji per daug trapi, galima įdėti daugiau linų sėmenų kiaušinio.

  2. Masę suformuoti į blyną ant kepimo popieriaus ir kepti 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

  3. Ištraukti iš orkaitės ir palikti picos padą atvėsti 5 minutėms.

  4. Dėti pomidorų padažą ir priedus.

  5. Sudėjus priedus picą kepti orkaitėje dar 10-15 minučių.

Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @beveik_vegan.