Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Šis karis nėra per daug įmantrus, tad patinka visiems, bet kartu ir nėra labai įprastas. Jeigu pasisekė ir radote storą prinokusį mango, siūlome jį suporuoti su tofu ir keliais rytietiškais prieskoniais.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Tofu paruošti reikės:
400 g tofu sūrio
¼ a.š. kajeno pipirų
¼ cinamono
½ Garam Masala prieskonių mišinio
¼ druskos
aliejaus
Kariui:
2 raudonų svogūnų
nykščio dydžio gabalėlio imbiero
3 sk. česnako
2 v.š. vandens
¼ kumino sėklų
2 lauro lapų
4 gvazdikėlių
1 skardinės konservuoto kokosų pieno
¾ sutrinto mango tyrės (maždaug 1 vidutinis mangas)
½ a.š. druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų
2 a.š. obuolių acto
aliejaus
šv. kalendros (jei mėgstate)
Tofu supjaustyti maždaug 1 cm kubeliais. Padėti ant švaraus rankšluosčio pusės, uždengti su kita ir prispausti kokiu sunkiu daiktu. Palikti pastovėti bent 10 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti tofu ir iš visų pusių apkepinti. Tuomet suberti kajeno pipirus, cinamoną, Garam Masala mišinį ir druską bei maišant pakepinti dar pora minučių.
Blenderyje iki tyrelės konsistencijos sutrinti svogūnus, česnako skilteles, imbierą ir porą šaukštų vandens.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame pakepinti kumino sėklas, lauro lapus ir gvazdikėlius. Pakepinkite vieną minutę. Sudėkite svogūnų tyrę ir kartais pamaišydami kepinkite apie 10 min., kol išgaruos drėgmė. Supilkite mango piurė, kokosų pieną, actą, druską ir pipirus.
Sudėkite tofu, gerai išmaišykite ir uždengę ant mažos ugnies kaitinkite 20 min.
Paragaukite, jei trūksta dar pagardinkite druska ar cukrumi. Jei mėgstate kalendras, užberkite ir jų.
Patiekite su virtais rudais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui @grauzkmorka.
Comments