Išbandykite sotų, kvapnų ir aromatingą indišką patiekalą. Avinžirnių troškinys-karis nuskraidins jus į tolimąją Indiją. Labai lengva gaminti, o rezultatas nepaliks abejingų.

Video receptą žiūrėkite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 20–30 min.
Avinžirnių troškiniui pagaminti reikia:
2 svogūnų
3 šaukštų lydyto sviesto („ghee“)
4–5 skiltelių česnako
2 aitriųjų paprikų
2–3 KOTANYI laurų lapelių
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI ciberžolės
Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero
1–2 šaukštų „Garam masala“ prieskonių mišinio
Žiupsnelio malto kardamono
1 saujelės liofilizuotų mangų
300 g išvirtų GRALLA PREMIUM avinžirnių
200 g AJI kokosų pieno
400 g konservuotų pomidorų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1 šaukšto RAMBYNO tepamo lydyto sūrelio su kietu sūriu DŽIUGAS
½ sunokusio avokado
½ mėlynojo svogūno
2 šaukštelių ŽEMAITIJOS natūralios grietinės
1 saujos kalendrų lapelių
1 saujelės DORITOS traškučių „Nachos“
1. Svogūną supjaustykite stambiais kubeliais ir kepkite ZYLE keptuvėje kartu su sviestu
apie 3–4 min., kol svogūnas suminkštės.
2. Česnako skilteles susmulkinkite ir kartu su nesmulkintomis aitriosiomis paprikomis
sudėkite į keptuvę, kurioje kepa svogūnai.
3. Viską pagardinkite KOTANYI prieskoniais, „Garam masala“ mišiniu, kardamonu ir
smulkintais liofilizuotais mangais.
4. Gerai išmaišykite ir pakepinkite 2 min. Sudėkite GRALLA PREMIUM avinžirnius.
5. Supilkite AJI kokosų pieną ir konservuotus pomidorus, pagardinkite KOTANYI druska ir
troškinkite apie 10–12 min.
6. Dėkite RAMBYNO tepamą lydytą sūrelį su kietu sūriu DŽIUGAS ir išmaišykite.
7. Avokadą supjaustykite griežinėliais, mėlynąjį svogūną – plonais šiaudeliais.
8. Į lėkštę dėkite troškinį, ant viršaus sudėkite smulkintą avokadą ir svogūną. Pagardinkite ŽEMAITIJOS natūralia grietine, kalendros lapeliais ir DORITOS traškučiais „Nachos“.
Skanaus.