top of page

Atrask augalinį: morkų „lašišos” ir anakardžių kremo sumuštiniai (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Pristatome idealų itin gardžių priešpiečių variantą, ypač kai norisi kažko specialaus. Šis patiekalas tikrai nustebins šeimą ir draugus. Taip pat galite naudoti morkų „lašišą” sušiams, salotoms, suktinukams, tortilijoms, mini sumuštiniams ar bet kam, ką sugalvosite!


morkų lašišos sumuštinis_receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Morkų lašišos ir anakardžių kremo sumuštiniams pagaminti reikia:

  • 8-10 morkų

  • 2 agurkų

  • Krapų

  • Kaparėlių

  • Jūsų pasirinktos duonos

Marinatui:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 4 šaukštų sojos padažo

  • 1 nori lapo (nori lakštą sutrinkite trintuve iki smulkumo)

  • 1,5 šaukšto ryžių acto

  • 1 v. š. kaparėlių sūrymo

  • 1 v. š. klevų sirupo

  • ⅓ šaukštelio česnako miltelių

  • ½ šaukštelio druskos

Anakardžių kremui:

  • 1 + ½ puodelio anakardžių (nuplauti ir pamirkyti vandenyje 4-8 valandas, nupilti vandenį ir išskalauti)

  • 3-5 šaukštų citrinos sulčių (arba pagal skonį)

  • 4 šaukštų kokosų jogurto

  • ½ šaukštelio jūros druskos (arba pagal skonį)

  • Vanduo (kiek reikia maišymui)

  1. Daržovių skustuvu supjaustykite morkas išilgai plonais griežinėliais.

  2. Morkų juosteles sudėkite į garų puodą virš didesnio puodo su trupučiu vandens. Ant viršaus uždėkite dangtį ir troškinkite apie 5 minutes, kol morkos suminkštės, bet nesitrins į košę. Pasirinkite laiką pagal poreikį.

  3. Švelniai išimkite morkas iš krepšelio ir sudėkite į dubenį. Leiskite šiek tiek atvėsti, bet ne iki galo. Sumaišius su marinatu, juostelės turi būti dar šiltos.

  4. Paruoškite marinatą – sumaišykite visus ingredientus.

  5. Įdėkite morkas į marinatą, įsitikinkite, kad morkos visiškai apsemtos. Uždenkite ir nakčiai palikite šaldytuve

  6. Iš išmirkytų anakardžių nupilkite skystį. Sudėkite juos į trintuvą, įpilkite citrinos sulčių, kokosų jogurto ir druskos.

  7. Sumalkite taip, kad konsistencija gautųsi kuo vientisesnė. Prireikus sugrandykite likučius nuo šonų.

  8. Paragaukite ir, jei norite, įpilkite druskos ir/ar citrinos sulčių.

  9. Norėdami gauti skystesnį, geriau išplaktą anakardžių grietinėlės sūrį, sumalę kreminį sūrį įpilkite 2–4 šaukštus vandens. Pulsuokite kelis kartus, kad įsimaišytų vanduo.

  10. Norėdami paruošti sumuštinius, gausiai aptepkite anakardžių grietinėlės sūrio sluoksnį, o ant viršaus uždėkite agurkus, morkų „lašišą”, šviežius krapus ir kaparėlius.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui @vegancoupleventures.




Naujausi įrašai

bottom of page