top of page

Kario sriuba su traškiomis daržovėmis ir čederiu (Receptas)

Kvapni, ir tiršta kario sriuba su traškiomis daržovėmis žadina apetitą ir primena, kas yra jaukus dubenėlis jaukios sriubos. Skanaus!

kario sriuba su daržovėmis_azijietiška sriuba_tiršta sriuba_receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Kario sriubai su traškiomis daržovėmis pagaminti reikia:

  • 30 ml alyvuogių aliejaus

  • 30 g sviesto

  • 2–3 šviežių kafiro žaliosios citrinos lapų

  • 1 svogūno

  • 2 salierų lapkočių

  • 1 šaukšto tarkuoto imbiero

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio maltų kmynų

  • 1 šaukštelio maltos kalendros

  • 1 šaukštelio KOTANYI maltos ciberžolės

  • 1 šaukšto vidutinio aštrumo kario miltelių

  • 1,8 l daržovių ar vištienos sultinio

  • 1 cukinijos (~300 g)

  • 2–3 jaunų morkų

  • 200 g jaunų mažų pievagrybių

  • 50 ml plakamosios grietinėlės

  • 150 g tarkuoto čederio

  • 1 mėlynojo svogūno (patiekimui)

  1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą ant vidutinės ugnies. Pakepkite kafiro žaliosios citrinos lapus, kol pasidarys traškūs. Išimkite juos.

  2. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, saliero lapkočius ir kepkite 10 minučių, kol daržovės suminkštės ir pradės karamelizuotis. Įmaišykite imbierą, česnaką ir vėl pakaitinkite. Tada suberkite likusius prieskonius ir juos apkepkite.

  3. Supilkite sultinį, užvirinkite, suberkite smulkiai supjaustytas cukinijas, morkas, pievagrybius. Užvirus dar virkite 5–7 min., nustatę mažą kaitrą. Supilkite grietinėlę, užvirkite ir nukaiskite.

  4. Sriubą patiekite su plonais šiaudeliais supjaustytu mėlynuoju svogūnu ir kalnu tarkuoto čederio.

Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page