Gaivios juodosios salotos (Receptas)

Gaivios salotos su pankoliu, upėtakiu ir krevetėmis skamba skaniai ir intriguoja, o Helovyno proga nudažytos juodai jos nustebins net didžiausius skeptikus. Lengvas receptas labai įdomių salotų, kurios labai puikiai su vištienos patiekalais.

gaivios salotos su pankoliu, upėtakiu ir krevetėmis, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.


Gaivioms salotoms pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio pankolio

  • 1 saldžiarūgščio obuolio

  • 1 nedidelio svogūno

  • 200 g VIČI lukštentų krevečių sūryme „Premium“

  • 150 g parūkyto upėtakio

  • 2 šaukštų sepijų rašalo

  • 4 šaukštų baltojo vyno acto

  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI Himalajų druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio

  • Mėgstamų žolelių lapelių (bazilikų, kalendrų)

1. GRAEF pjaustykle labai plonai supjaustykite pankolį, obuolį (prieš tai išpjaukite sėklas), svogūną.

2. Į dubenį su daržovėmis suberkite krevetes, gabaliukais sutrupintą upėtakį.

3. Sepijų rašalą tepkite su teptuku ant salotų (kaip rodoma laidoje), įpilkite baltojo vyno acto, aliejaus, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Viską išmaišykite. Papuoškite žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:

· Šias salotas galite gaminti ir paprastą dieną – tiesiog nepilkite sepijų rašalo.

· Vietoj upėtakio galite naudoti parūkytą skumbrę ar lašišą.

· Šios salotos bus labai skanios ir su vištiena.


Skanaus!

Naujausi įrašai