Gaivios salotos su pankoliu, upėtakiu ir krevetėmis skamba skaniai ir intriguoja, o Helovyno proga nudažytos juodai jos nustebins net didžiausius skeptikus. Lengvas receptas labai įdomių salotų, kurios labai puikiai su vištienos patiekalais.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
4 asm.
Gaivioms salotoms pagaminti reikia:
1 vidutinio pankolio
1 saldžiarūgščio obuolio
1 nedidelio svogūno
200 g VIČI lukštentų krevečių sūryme „Premium“
150 g parūkyto upėtakio
2 šaukštų sepijų rašalo
4 šaukštų baltojo vyno acto
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI Himalajų druskos
Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio
Mėgstamų žolelių lapelių (bazilikų, kalendrų)
1. GRAEF pjaustykle labai plonai supjaustykite pankolį, obuolį (prieš tai išpjaukite sėklas), svogūną.
2. Į dubenį su daržovėmis suberkite krevetes, gabaliukais sutrupintą upėtakį.
3. Sepijų rašalą tepkite su teptuku ant salotų (kaip rodoma laidoje), įpilkite baltojo vyno acto, aliejaus, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Viską išmaišykite. Papuoškite žolelėmis.
ALFO PATARIMAI:
· Šias salotas galite gaminti ir paprastą dieną – tiesiog nepilkite sepijų rašalo.
· Vietoj upėtakio galite naudoti parūkytą skumbrę ar lašišą.
· Šios salotos bus labai skanios ir su vištiena.
Skanaus!
Comments