Orkaitėje keptas moliūgas, įdarytas vištiena, cinamonu ir džiovintais vaisiais (Receptas)

Moliūge galima ne tik raugti kopūstus, bet ir kepti įmantriausius patiekalus. Moliūge keptos vištienos su džiovintais vaisiais ir cinamonu receptas atskleis naujas šios daržovės galimybes, o patiekalas papuoš stalą ir tikrai maloniai nustebins.

Pagaminsite greitai, bet kepti reikės ilgokai, tad jeigu norite paslėpti valgomą lobį moliūgę, susiplanuokite laiką.


moliūge kepta višta su džiovintais vaisiais, vmg receptas
VMG nuotr.

6-8 asm

Gaminimas 30 min

Kepimas 2 val.

  • 3–4 kg moliūgas

  • 12–14 vištos kumpelių

  • 1 svogūnas

  • 200 g džiovintų slyvų

  • 200 g džiovintu abrikosų

  • 100 ml baltojo vyno

  • 50 g sviesto

  • 1 šaukštas druskos moliūgo vidui ištrinti

  • 1 šaukštas medaus

  • 1 citrinos sultys

  • 2–3 lazdelės cinamono

  • 1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų

  • 1⁄2 šaukštelio aitriųjų maltų paprikų

  • Druskos

1. Nupjaukite moliūgo viršūnę, išimkite vidų, palikdami maždaug 2–2,5 cm storio sieneles. Sieneles labai gerai ištrinkite druska, medumi ir dalimi sviesto. Svogūną supjaustykite. Vištieną apibarstykite druska, paprikomis. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir jame pakepkite svogūnus, po to sudėkite vištieną, cinamono lazdeles, dar šiek tiek pakepkite.

2. Džiovintus vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, palaikykite 3–5 min., nukoškite, sumaišykite su vištiena ir dar patroškinkite, pabaigoje įpilkite citrinos sulčių.

3. Vištieną su vaisiais sudėkite į moliūgą, įpilkite 100 ml vyno, uždenkite moliūgo dangčiu.

4. Moliūgą įvyniokite į kepimo popierių ir šaukite į orkaitę. Po 1,5 val. atsargiai mediniu iešmeliu pabadykite ir pažiūrėkite, ar moliūgas jau suminkštėjo. Minkštą moliūgą traukite iš orkaitės.


Skanaus!