![Uogų terinas, uogų želė, desertas su uogomis, lengvas desertas, Alfo Ivanausko receptai, vmgonline.lt, želė](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_78ac2daf8d64481e80853a283253c8bb~mv2.jpg/v1/fill/w_144,h_129,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_78ac2daf8d64481e80853a283253c8bb~mv2.jpg)
Šį ir daugiau video receptų žiūrėkite ČIA
1,5 l formai reikia:
1 l vandens
150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
20 g želatinos
½ citrinos
0,3–0,5 kg braškių, saujelės šilauogių, saujelės aviečių
![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_623705db40c34a429a8b1d9d4291e51e~mv2.png/v1/fill/w_49,h_17,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_623705db40c34a429a8b1d9d4291e51e~mv2.png)
Šaldytuvą galite įsigyti ČIA
Užvirinkite vandenį su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, suberkite želatiną ir intensyviai išmaišykite, kol želatina ištirps. Išspauskite citrinos sultis ir sudėkite likusią citrinos puselę į tirpalą ir taip jį atvėsinkite.
Nukoškite.
Didesnes uogas supjaustykite, sudėkite visas uogas į formą, permaišykite ir užpilkite želatinos tirpalą. Forma turi būti nepralaidi skysčiams.
Sustingdykite šaldytuve.
Kai norėsite išimti, palaikykite formą gana karštame vandenyje, uždenkite formą lėkšte ir apverskite. Formą nuimkite.
Skanaus!