Juodasis pyragas su vištiena ir daržovėmis (receptas ne tik Helovynui)

Šis labai šeimyniškas, daržovių pilnas pyragas yra skanus ir šaltas, ir karštas. Šįkart Alfas jį kepė specialiai Helovynui, tad jis skirtas ne tik pasimėgauti ir pasisotinti, bet ir suklaidinti skonių receptorius.

Tiesa, juoda tešla bus kitokia nei dauguma juodai nudažytų tešlų – ji nenudažys nei liežuvio, nei lūpų.


daržovių ir vištienos pyragas, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.


Juodajam pyragui su vištiena ir daržovėmis pagaminti reikia:

  • 1 AUGA vidutinio pastarnoko

  • 1 AUGA didelės morkos

  • 2 AUGA nedidelių svogūnų

  • 6 saulėje pusiau džiovintų pomidorų

  • 1–2 česnako skiltelių

  • 4–5 šaukštų OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejaus

  • 2 šviežių rozmarino šakelių

  • 1 KOTANYI cinamono lazdelės

  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse

  • 1 kubelio NATUR COMPAGNIE vištienos sultinio

  • 1 kupino šaukšto pomidorų pastos

  • 1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • ½ citrinos žievelės

  • 250 g vištienos vidinės filė

  • Žiupsnelio KOTANYI Himalajų druskos

  • 2 šaukštų sepijų rašalo

  • 1 kiaušinio trynio

Tešlai:

  • 150 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 g VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • 3 šaukštų grietinėlės


1. Pastarnoką, morką nulupkite ir sutarkuokite. Svogūnus smulkiai supjaustykite.

2. Supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus, sutarkuokite česnaką.

3. Į įkaitintą ZYLE keptuvę su čili pipirų ir rapsų aliejumi suberkite daržoves (išskyrus česnaką ir džiovintus pomidorus). Dėkite rozmarino šakeles, cinamoną, viską sumaišykite ir apkepkite kelias minutes.

4. Į keptuvės šoną sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą ir joje ištirpinkite vištienos sultinio kubelį. Viską išmaišykite ir dėkite česnaką, džiovintus pomidorus. Patroškinkite 4–5 minutes. Įpilkite cukraus sirupo ir išmaišykite.

5. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, įtarkuokite citrinos žievelės.

6. Vištieną supjaustykite juostelėmis, užberkite druskos.

7. Į kepimo indą ar karščiui atsparią keptuvę dėkite apkeptas daržoves, ant jų išdėliokite vištienos gabaliukus.

8. Į kombainą suberkite miltus, druską, gabaliukais pjaustytą šaltą margariną, įtarkuokite citrinos žievelės, viską išmaišykite ir tada supilkite grietinėlę, vėl viską išmaišykite iki vientisos plastilino masės. Jei matote, kad masė nelipni, įpilkite grietinėlės, o jei per skysta – įberkite miltų.

9. Tešlą iškočiokite ir padarykite tokio dydžio lakštą, kad ji uždengtų kepimo formą.

Tada ja uždenkite daržoves ir vištieną.

10. Sepijų rašalą praskieskite su tryniu ir teptuku ištepkite pyragą. Dėkite į orkaitę, kepkite 180 °C temp. apie 20–25 minučių.


ALFO PATARIMAI:

· Vištieną galite keisti triušiena, šviežia žuvimi arba konservuotu tunu.

· Šį pyragą taip pat galite gaminti ir be mėsos.

· Daržoves galite rinktis tokias, kokias mėgstate.


Skanaus!



Naujausi įrašai