Juodasis pyragas su vištiena ir daržovėmis (receptas ne tik Helovynui)

Šis labai šeimyniškas, daržovių pilnas pyragas yra skanus ir šaltas, ir karštas. Šįkart Alfas jį kepė specialiai Helovynui, tad jis skirtas ne tik pasimėgauti ir pasisotinti, bet ir suklaidinti skonių receptorius.

Tiesa, juoda tešla bus kitokia nei dauguma juodai nudažytų tešlų – ji nenudažys nei liežuvio, nei lūpų.


daržovių ir vištienos pyragas, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.


Juodajam pyragui su vištiena ir daržovėmis pagaminti reikia:

  • 1 AUGA vidutinio pastarnoko

  • 1 AUGA didelės morkos

  • 2 AUGA nedidelių svogūnų

  • 6 saulėje pusiau džiovintų pomidorų

  • 1–2 česnako skiltelių

  • 4–5 šaukštų OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejaus

  • 2 šviežių rozmarino šakelių

  • 1 KOTANYI cinamono lazdelės

  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse

  • 1 kubelio NATUR COMPAGNIE vištienos sultinio

  • 1 kupino šaukšto pomidorų pastos

  • 1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • ½ citrinos žievelės

  • 250 g vištienos vidinės filė

  • Žiupsnelio KOTANYI Himalajų druskos

  • 2 šaukštų sepijų rašalo

  • 1 kiaušinio trynio

Tešlai:

  • 150 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 g VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • 3 šaukštų grietinėlės


1. Pastarnoką, morką nulupkite ir sutarkuokite. Svogūnus smulkiai supjaustykite.

2. Supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus, sutarkuokite česnaką.