Gaivus želė tortas arbūze (Alfo receptas)

Reikia vakarėlio „vinies", „razinkos"? Mėgstate arbūzus, bet jau pabodo valgyti įprastai ir norėtumėte patiekti jį kažkaip kitaip? Alfas siūlo... gaivų, gražų, beveik be kalorijų želė tortą arbūze. Prapjaunate, o ten... ! Nesudėtingas receptas, o efektas garantuotas!


Gaivus želė tortas arbūze (Alfo receptas)
VMG archyvų nuotr.

6–8 asm.


Arbūzo želė tortui pagaminti reikia:

  • 1 vid. arbūzo (2–3 kg)

  • 500 g mėgstamų uogų (šilauogių, mėlynių, braškių, žemuogių)

  • 2 butelių nealkoholinio pusiau sauso vyno

  • 400 ml karšto vandens

  • 4 pakelių DR. OETKER želė (žemuogių, citrinos, vyšnių ir miško uogų)

  • 1 tarkuotos citrinos žievelės

  1. Nupjaukite viršutinę arbūzo dalį ir su šaukštu išskobkite jo vidų. Arbūzo gabaliukus galite suvalgyti.

  2. Į indą supilkite karštą vandenį, suberkite DR. OETKER želės miltelius ir gerai išmaišykite, kol milteliai ištirps. Skystį perpilkite iš vieno indo į kitą, taip jis greičiau atšals, supilkite nealkoholinį vyną, įberkite citrinos žievelės, išmaišykite.

  3. Dalį skysčio supilkite į arbūzą, dėkite uogas, vėl pilkite skystį ir dėkite uogas.

  4. Arbūzą tvirtai pastatykite šaldytuve ir šaldykite per naktį. Ryte jį supjaustykite tarsi skiltelėmis ir ragaukite.


ALFO PATARIMAI:

  • Galite naudoti įvairias sezonines uogas ar vaisius.

  • Uogas į arbūzą dėkite šaltas, taip želė greičiau sustings.

  • Jei norite pasigaminti šį patiekalą greičiau – arbūzą perpjaukite per pusę ir želę gaminkite puselėse, taip ji greičiau sustings.

  • Išskobus arbūzą pripilkite į jį vandens, taip išmatuosite jo tūrį ir žinosite, kiek želės į jį tilps. Dažniausiai prireikia 2–3 butelių nealkoholinio vyno.

  • Ypatingai dera mangai su rūgštesnėmis uogomis: braškėmis, avietėmis.

  • Vietoje nealkoholinio vyno ar sidro, galite pilti ir alkoholinį vyną, sidrą ar tiesiog vandenį.

  • Jei naudosite visus šaltus ingredientus, neprireiks net ir nakties, arbūzas sustings per 2–3 valandas.

Skanaus!