top of page

Zefyrinis tinginys su šilauogėmis

Šaldyto skanėsto receptas, kurį pagaminsite neįtikėtinai lengvai. Ir kartosite!


Tortas su šilauogėmis, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

10–12 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzz 6 val.


Tinginiui su zefyrais reikia:

  • 200 g vanilinių zefyrų

  • 500 ml plakamosios grietinėlės

  • 50 ml šviesiojo sirupo

  • 1 šaukštelio žaliosios citrinos žievelės

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • 200 g šilauogių

  1. Paruoškite 22 cm skersmens tortinę formą arba kitokią 1 l talpos.

  2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite zefyrus. Dalį jų paskleiskite formoje.

  3. Grietinėlę pradėkite plakti, pamažu supilkite šviesųjį sirupą, o pabaigoje suberkite žaliosios citrinos žievelę ir supilkite sultis. Išmaišykite ir padalinkite masę pusiau. Dalį šilauogių sutrinkite ir supilkite į vieną dalį masės.

  4. Pramaišiui pilkite ledų mases į formą, dėkite zefyrus ir likusias uogas. Viską supylę, išlyginkite viršų ir suvyniokite formą į maistinę plėvelę.

  5. Dėkite į šaldiklį ir šaldykite ne trumpiau nei 6 val.

  6. Puoškite uogomis ir prieskoninėmis žolelėmis.

Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page