top of page

Tokio dar nebūsite ragavę: vaflinis karamelinis tinginys su bananais


vafinis tinginys, tinginio receptas, Alfas Ivanauskas
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

6–8 asm.

Gaminimas 30 min.

Reikia:

  • 135 g TALER traškučių su bananais

  • 20–30 g sūdytų ir kepintų pistacijų branduolių

  • 200 g sviesto

  • 100 g karamelizuoto sutirštinto pieno („Rududu“ tipo)

  • Žiupsnelio SANTA MARIA malto cinamono

  • 1 apelsino

  • 2 mažų arba 1 didelio prinokusio banano

  • 50 g šokolado

1. Sutrupinkite TALER traškučius su bananais tiesiai pakuotėje.

2. Patrupinkite pistacijas peiliu.

3. Sviestą sudėkite į puodą, taip pat sudėkite karamelizuotą sutirštintą pieną, įberkite cinamono, tarkuotos apelsino žievelės ir ištirpinkite. Karamelizuotas pienas gana sunkiai tirpsta, tad pasinaudokite virtuviniu trintuvu. Kartu sutrinkite ir bananą.

4. Masę padalinkite į dvi dalis. Vienoje ištirpinkite šokoladą, į kitą įdėkite smulkintas pistacijas.

5. Abidvi mases sluoksniuokite kepimo popieriumi išklotoje formoje – šokoladas turi būti per vidurį. Dėkite į šaldytuvą trumpiausiai 4–5 val. 



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page