Žaibiški pietūs: lašišos kepsnys su cukinijų „spagečiais“ (Receptas)
- vmgonline
- 2021-08-16
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2021-08-17
Klasika. Lašiša ir cukinijos. Žaibiškai. Puikus patiekalas ir tiems, kurie skaičiuoja kalorijas, ir tiems, kurie mėgsta greitai ir paprastai pagaminamą gerą naminį maistą.
Lengvas receptas daugeliui gyvenimo iššūkių.

4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Lašišų kepsniui su cukinijų makaronais pagaminti reikia:
4 lašišos didkepsniai (po 180 g)
Ryšelis krapų
Ryšelis baziliko
2 skiltelės česnako
Druskos
3 nedidelės cukinijos
Aliejaus
1 šaukštelis garstyčių miltelių
2 datulės
1 citrinos sultys
Supjaustykite krapus, baziliką, susmulkinkite česnaką. Įpilkite citrinos sulčių, pasūdykite ir šia mase įtrinkite lašišą. Leiskite pastovėti 10–15 min.
Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min.
Cukinijas nulupkite supjaustykite plonais šiaudeliais peiliu arba specialia pjaustykle kaip spagečius.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, sudėkite cukinijas ir dar pakepkite 1–2 min.
Datules užmerkite karštame vandenyje. Sutrinkite jas taip, kad išeitų tiršta masė.
Pasūdykite, supilkite citrinos sultis, suberkite pjaustytų krapų, sumaišykite ir nukaiskite.
Aliejų sumaišykite su garstyčių milteliais, datulėmis, citrinos sultimis ir smulkintais krapais. Patiekite padažą prie lašišos.
Skanaus!