Lengvas receptas greito nesaldaus pyrago su lašiša ir žalumynais pietums ar vakarienei, sau pasimėgauti ir svečiui pavaišinti.
Lengvas, sotus ir puikaus skonio patiekalas.
Pyragui su lašiša ir žalumynais iškepti reikia:
1 svogūno
1 skiltelės česnako
2 smidrų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
200 ml grietinėlės
1 saujos špinatų
Kuokštelio krapų
2 kiaušinių
160 g VIČI šaltai rūkytos lašišos filė su oda
50 g kietojo sūrio
½ žaliosios citrinos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
Tešlai:
175 g miltų
40 g vandens
145 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“
5 g druskos
Miltus, druską, vandenį ir VILNIAUS margariną „Kepiniams“ sutrinkite iki vientisos masės, suformuokite tešlą ir atvėsinkite.
Atvėsintą tešlą iškočiokite, sudėkite į kepimo formą, subadykite šakute dugną ir uždėkite kepimo popierių su svoriu, kad kepant neleistų išsipūsti. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 190 °C laipsnių temperatūroje apie 25 min., tuomet išimkite svorį ir dar kepkite apie 10 minučių.
Daržoves susmulkinkite ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apie 4–5 min., kol daržovės suminkštės, pagardinkite druska, pipirais, pilkite grietinėlę, sudėkite špinatus, kapotus krapus. Viską pavirkite apie 5 min. ir atvėsinkite.
Kiaušinius išplakite, sumaišykite su daržovių ir grietinėlės mase, supilkite į pyrago tešlos formelę, sudėkite pjaustytą VIČI šaltai rūkytą lašišos filė, užberkite tarkuotu kietuoju sūriu ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30 minučių. Iškepus užberkite tarkuotos žaliosios citrinos žievelės ir leiskite susistovėti apie 20–30 minučių prieš patiekiant.
Video receptas:
Skanaus!