Tarsi restorane kepta lašiša (Receptas)

Namuose pietaukite lyg restorane.

Taip pasijusite pasigaminę sultingos lašišos su garstyčių ir medaus padažu bei ančiuvių traškučiais patiekalą pagal Alfo receptą.


Sultinga lašiša su medaus ir garstyčių padažu bei ančiuvių traškučiais, Alfo Ivanausko receptas

2 asm.


Keptai lašišai pagaminti reikia:

  • 1 riekelės kieto batono

  • 1 česnako

  • 1 šaukšto smulkintų kalendrų lapelių

  • 1 šaukštelio smulkintų sūdytų ančiuvių

  • 4–5 šaukštų WOWMAMA padažo su medumi ir garstyčiomis

  • 2 šaukštų citrinos sulčių

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • ½ šaukštelio maltų kalendrų sėklų

  • 2 gabaliukų lašišos filė

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Mėgstamų žolelių (papuošti)

  1. Su tarka sutarkuokite kietą batono riekelę, česnaką, suberkite kalendrų lapelius, ančiuvius. Viską išmaišykite. Šį mišinį paskleiskite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 8–10 minučių, kol gražiai apskrus.

  2. Sumaišykite WOWMAMA padažą su medumi ir garstyčiomis, citrinos sultis, žievelę, maltas kalendrų sėklas, druską ir pipirus. Ir viską pašildykite iki 70 laipsnių temperatūros.

  3. Lašišą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite pipirų ir dėkite į 160 laipsnių temperatūros orkaitę, kepkite apie 7 minutes.

  4. Į lėkštę dėkite iškepusią lašišos filė, pilkite padažą, barstykite trupinius ir papuoškite mėgstamomis žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:

  • Galite naudoti kitą mėgstamą žuvį: upėtakį, menkę.

  • Galite kepti ir didesnį filė gabaliuką, bet tuomet ilgės kepimo laikas.

  • Tokią lašišą galite serviruoti su mėgstamu garnyru: salotomis ar kruopomis.

  • Keptą lašišą galite panaudoti ir gamindami sumuštinius.

  • Prieš patiekiant pasūdykite, tik neberkite druskos prieš kepant, nes lašiša išsausės.


Skanaus!