Tingieji balandėliai su kalakutiena
- 2019-12-22
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 20 min.
Troškinimas 45 min.
Reikia:
400 g maltos kalakutienos
200 g baltagūžio kopūsto
100 g apvirtų ryžių
1 svogūno
2 šaukštų smulkintų prieskoninių žolelių (krapai, petražolės, bazilikai, kalendros, mėtos)
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
30 g sviesto (formai patepti)
Kopūstą arba susmulkinkite virtuviniame kombaine, arba sutarkuokite stambia tarka. Svogūną labai smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale.
Sumaišykite maltą mėsą, smulkintus kopūstus, ryžius, smulkintas prieskonines žoleles. Pagardinkite druska, pipirais. Viską labai gerai išmaišykite. Suformuokite kukulius ir dėkite juos į pateptą sviestu gilią kepimo formą. Galite dėti ir į troškintuvą, bet kukuliai turėtų būti sudėti viena eile.
Į pomidorus įpilkite nepilną stiklinę vandens, įberkite druskos ir supilkite viską į indą su kukuliais. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 °C,ir troškinkite apie 45 min.
Skanaus!