top of page

Kepti žiediniai kopūstai su smidrais, avokadais ir migdolų riekelėmis (Receptas)

  • prieš 1 dieną
  • 1 min. skaitymo

Kai norisi lengvo, bet skanaus patiekalo, keptos daržovės yra puikiausias pasirinkimas. Žiediniai kopūstai ir smidrai – tai ne tik maistingas, bet ir gardus duetas, kuris ypač gardžiai atsiskleidžia orkaitės karštyje.

Kepant daržoves jų skonis suintensyvėja, išryškėja natūralus saldumas, o traškesnė tekstūra suteikia sotumo jausmą. Patiekalas puikiai tinka ir kaip garnyras, tiek kaip lengvas vegetariškas patiekalas, pavyzdžiui, vakarienei.

kepti žiediniai kopūstai su smidrais_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.


Keptiems žiediniams kopūstams su smidrais paruošti reikia:

  • 1 vid. dydžio žiedinio kopūsto (naudojome mažus spalvotus)

  • 2 prinokusių avokadų

  • 200 g smidrų

  • 2–3 šaukštų migdolų riekelių

  • Aliejaus (kepti)

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  2. Kepimo formą pašlakstykite aliejumi, sudėkite žiedynais paskirstytus žiedinius kopūstus, ketvirtadaliais skiltelėmis supjaustytus avokadus. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir aitriosiomis paprikomis. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 10 min.

  3. Smidrus nuskuskite, sudėkite ant kepančių žiedinių kopūstų ir avokadų, užberkite migdolų drožlių. Kepkite dar apie 7–10 min.

  4. Patiekite gausiai pabarstę žalumynais.


Gardžių atradimų.

bottom of page