Kepti žiediniai kopūstai su smidrais, avokadais ir migdolų riekelėmis (Receptas)
- prieš 1 dieną
- 1 min. skaitymo
Kai norisi lengvo, bet skanaus patiekalo, keptos daržovės yra puikiausias pasirinkimas. Žiediniai kopūstai ir smidrai – tai ne tik maistingas, bet ir gardus duetas, kuris ypač gardžiai atsiskleidžia orkaitės karštyje.
Kepant daržoves jų skonis suintensyvėja, išryškėja natūralus saldumas, o traškesnė tekstūra suteikia sotumo jausmą. Patiekalas puikiai tinka ir kaip garnyras, tiek kaip lengvas vegetariškas patiekalas, pavyzdžiui, vakarienei.

4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 20 min.
Keptiems žiediniams kopūstams su smidrais paruošti reikia:
1 vid. dydžio žiedinio kopūsto (naudojome mažus spalvotus)
2 prinokusių avokadų
200 g smidrų
2–3 šaukštų migdolų riekelių
Aliejaus (kepti)
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Kepimo formą pašlakstykite aliejumi, sudėkite žiedynais paskirstytus žiedinius kopūstus, ketvirtadaliais skiltelėmis supjaustytus avokadus. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir aitriosiomis paprikomis. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 10 min.
Smidrus nuskuskite, sudėkite ant kepančių žiedinių kopūstų ir avokadų, užberkite migdolų drožlių. Kepkite dar apie 7–10 min.
Patiekite gausiai pabarstę žalumynais.
Gardžių atradimų.