Tinginys su traškių karamelinių riešutų įdaru (Receptas)
- eglerace
- 05-07
- 2 min. skaitymo
Tai tarsi saldus prisiminimas iš vaikystės, tik šįkart su ypatinga staigmena. Praturtintas tirštu karamelinių riešutų įdaru, kuris desertui suteikia minkštumo ir skonio gylio, todėl primins visų taip mėgstamo ir gerai žinomo batonėlio su skrudintais riešutais ir sūdyta karamele skonį!
Tikras malonumas prie kavos, arbatos ar tiesiog į užkandžių dėžutę.
Recepto prašys kiekvienas, kuris turės malonumą ragauti.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
8 asm.
Gaminimo laikas: apie 2 val.
Tinginiui su karamelinių riešutų įdaru pagaminti reikia:
Įdarui:
130 g karamelinių saldainių (irisų)
50 g sviesto
8 g DR. OETKER vanilinio cukraus
140 g sūdytų žemės riešutų
40 g karamelizuotų migdolų
Garų vonelėje ištirpinkite karamelinius saldainius su sviestu, kaitinkite, kol masė taps vientisa. Įmaišykite DR. OETKER vanilinį cukrų.
Riešutus suberkite į smulkintuvą ir susmulkinkite stambiau, kad liktų traškių gabalėlių.
Tirpintą karamelinę masę šiek tiek išplakite elektriniu plakikliu. Įmaišykite smulkintus riešutus.
Gautą įdarą sudėkite į maistine plėvele išklotą mažesnę formą. Išlyginkite paviršių ir uždenkite kitu maistinės plėvelės sluoksniu, švelniai prispausdami pirštais.
Įdarą dėkite į šaldiklį, kad sustingtų, kol ruošite tinginį.
Tinginiui:
200 g PERGALĖ juodojo šokolado su smulkintais karamelizuotais migdolais ir apelsinų gabaliukais
100 g sviesto
400 g saldinto sutirštinto pieno
320 g GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“
70 g GAIDELIS krekerių „Klasika“
1 saujelės sūdytų žemės riešutų
1 saujelės karamelizuotų migdolų
Žiupsnelio jūros druskos dribsnių
Į dubenį sudėkite PERGALĖ juodąjį šokoladą su smulkintais karamelizuotais migdolais ir apelsinų gabaliukais, sviestą, supilkite sutirštintą pieną ir ištirpinkite.
Į kitą dubenį suberkite GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“ ir GAIDELIS krekerius „Klasika“. Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabaliukais. Pusę šokolado masės užpilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite.
Pusę sausainių masės dėkite į maistine plėvele išklotą didesnę formą. Uždenkite plėvele, išlyginkite ir nuimkite plėvelę. Per vidurį sudėkite sustingusį karamelinį įdarą, ant viršaus paskleiskite likusius sausainius ir gerai prispauskite. Likusį šokoladą užpilkite ant viršaus ir išlyginkite.
Dėkite į šaldytuvą sustingti.
Tinginį papuoškite riešutais ir pagardinkite jūros druskos dribsniais.
Gardžių atradimų.