top of page

Takai su krevetėmis (Receptas)

Takai (Tacos) yra tradicinis meksikietiškas užkandis, populiarus ir labai mėgstamas visame pasaulyje. Be proto skanus, sotus ir valgomas rankomis, todėl itin tinkamas vasarą. Pasimėgaukite gaivaus skonio takais su krevetėmis, ananasais ir avokadais.

takai su krevetėmis_receptas
VMG nuotr,

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

1–2 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Takams su krevetėmis paruošti reikia:

  • 1 svogūno

  • 1 česnako skiltelės

  • 100 g ananaso

  • 1 šaukšto aliejaus (kepimui)

  • Žiupsnelio rudojo cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 150 g konservuotų smulkintų pomidorų

  • 1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių

  • 1 saujos krevečių

  • ½ mėlynojo svogūno

  • ½ saliero lapkočio

  • ½ sunokusio avokado

  • 3–4 kvietinių tortilijų

  • 1 saujelės kalendrų lapelių

  • 1–2 žaliosios citrinos skiltelių (patiekimui)

  • DESPERADOS alaus koktelio „Virgin 0.0“ (patiekimui)

  1. Svogūną ir česnaką supjaustykite labai smulkiai. Ananasą pjaustykite nedideliais kubeliais.

  2. Smulkintas daržoves ir ananasą kepkite keptuvėje vis pamaišydami, kol suminkštės. Sudėkite prieskonius ir smulkintus pomidorus, pagardinkite žaliosios citrinos sultimis ir troškinkite apie 10–15 min. ant nedidelės kaitros.

  3. Dėkite krevetes ir dar patroškinkite apie 5 min.

  4. Mėlynąjį svogūną, salierą ir avokadą supjaustykite smulkiais kubeliais.

  5. Tortilijas apskrudinkite sausoje keptuvėje, po 30 sek. iš abiejų pusių.

  6. Ant tortilijų dėkite krevetes su padažu, smulkintas šviežias daržoves ir papuoškite kalendrų lapeliais.

  7. Papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis ir patiekite su DESPERADOS alaus kokteliu „Virgin 0.0“.

Skanaus.



Naujausi įrašai

bottom of page