top of page

Takai su marinuotomis daržovėmis ir meksikiečių močiutės pomidorų padažu (Receptas)

Takai (Tacos) yra tradicinis meksikietiškas užkandis, populiarus ir labai mėgstamas visame pasaulyje: be proto skanus, sotus ir valgomas rankomis. Be to, takai yra itin universalus patiekalas, nes įdarai gali būti patys įvairiausi – nuo mėsos iki žuvies ar net tofu.

Alfas kviečia iškelti namuose tikrą skonių fiestą su gardžiausiais takais ir

pagal meksikiečių močiutės receptą ruoštu padažu.


meksikietiški takai_Alfo receptas_Tacos_padažas takams_meksikos virtuvė
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI


 

2–4 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.

 

Takams su marinuotomis daržovėmis pagaminti reikia:

  • 4 pomidorų

  • 1 paprikos

  • 1 svogūno

  • 1 aitriosios paprikos

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 5 šaukštų acto

  • 5–6 SPILVA aitriųjų marinuotų paprikų

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 3 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 avokado

  • 1 citrinos

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos

  • 100 ml OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 5–6 tortilijų paplotėlių

  • 1 saujos kalendrų

  • 4–5 šaukštų DOBILAS natūralios ekologiškos grietinės

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Sūdytame vandenyje išvirkite 3 pomidorus, papriką ir svogūną apie 10 min.

2. Smulkintą aitriąją papriką ir 3 česnako skilteles kepkite ZYLE keptuvėje apie 2–3

min. Sudėkite kartu su virtomis daržovėmis, actu, SPILVA marinuotomis

aitriosiomis paprikomis, pasūdykite ir sutrinkite iki vientisos padažo masės.

3. Mėlynąjį svogūną susmulkinkite ir ½ jo sumaišykite su 3 šaukštais acto,

DANSUKKER ekologišku cukrumi „Panevėžio Plius“ ir KOTANYI druska.

4. Sumaišykite smulkintus ir patrintus avokadus, smulkintą česnaką, smulkiais kubeliais

pjaustytus pomidorus, KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnius, ½ smulkinto mėlynojo

svogūno ir ½ citrinos sulčių.

5. LAPINO PUOTA triušienos mėsą gardinkite druska, aitriųjų paprikų dribsniais,

OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejumi ir kepkite įkaitintoje keptuvėje apie 3–5

min. iš abiejų pusių.

6. Karštoje keptuvėje pašildykite tortilijų paplotėlius, iš abiejų pusių po 10–15 sek.

7. Ant tortilijų dėkite padažo, avokadų ir pomidorų salsos, keptos triušienos, DOBILAS

natūralios ekologiškos grietinės, marinuotų svogūnų ir papuoškite kalendrų lapeliais.


Skanaus.

Комментарии


Naujausi įrašai

bottom of page