top of page

Pica su skirtingais sūriais ir citrinos žievele (Receptas)

Namuose gaminto mielinio picos pado pica su skirtingais sūriais, šviežia rukola ir citrinos žievelės poskoniu nustebins ir patiks net išrankiausio skonio picos mėgėjui. Gal... vakarienei?


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 1.5 val.


Picai su skirtingais sūriais ir citrinos žievele paruošti reikia:

  • 240 ml šilto vandens

  • ½ šaukštelio sausų mielių

  • ½ šaukštelio cukraus

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 310 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 3–4 šaukštų rikotos sūrio

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 50 g ožkų sūrio

  • 1 saujos rukolos

  • 50 g kietojo sūrio

  • ½ citrinos žievelės

  • SAN PELLEGRINO limonado „Limone & Menta“ (patiekimui)

  1. Šiltą vandenį sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir alyvuogių aliejumi. Mišinį palikite pastovėti 5 min., kol pradės putoti.

  2. Dalimis įmaišykite miltus ir žiupsnelį druskos. Išminkykite rankomis iki vientisos tešlos. Uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite kilti kambario temperatūroje apie 1 val., kol tešla padvigubės.

  3. Rikotos sūrį sumaišykite su žiupsneliu druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.

  4. Rankomis arba kočėlu išsukite picos padą ir ant jo tepkite rikotos kremą. Ant viršaus dėliokite ožkų sūrį.

  5. Picą kepkite orkaitėje 260–280 °C temp. apie 4–5 min.

  6. Ant iškeptos picos sudėkite rukolą, pagardinkite kietojo sūrio drožlėmis ir tarkuota citrinos žievele.

  7. Patiekite su SAN PELLEGRINO limonadu „Limone & Menta“.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page