Superdesertas: „chia“ pudingas su keptomis slyvomis

Lengvas, jaukus, sveikas desertas, kuris tiks ir netoleruojantiesiems gliuteno: augaliniame piene brinkytos čija sėklų pudingas su orkaitėje keptomis slyvomis. Skanaus!


čija pudingas, chia pudingas su keptomis slyvomis, Alfo receptai, veganiškas desertas, vmgonline
VMG nuotr.

1 asm.

Gaminimas 5 min.

Be gliuteno

Zzz 30 min.


Pudingui su slyvomis pagaminti reikia:

  • 250 ml augalinio pieno

  • 1 šaukšto nesaldintos kakavos

  • 2 šaukštų agavų sirupo

  • 3 šaukštų „chia“ (ispaninio šalavijo) sėklų

  • 2–3 slyvų

  • Žiupsnelio cinamono

  1. Sumaišykite pieną, 1 šaukštą agavų sirupo ir kakavą – tai geriausia padaryti plaktuvu. Šiuo mišiniu užpilkite „chia“ sėklas ir palikite išbrinkti. Patiekite su keptomis slyvomis* .

* Slyvas supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę, pašlakstykite agavų sirupu ir pabarstykite cinamonu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.


Skanaus!