top of page

Storapadė pica su burokėliais, ožkų sūriu ir cukinijomis (Receptas)

Kremiško sūrio ir įvairių daržovių derinys šią picą pavers neatsivalgoma. Bus sunku

atsispirti tokiam vasaros patiekalui, ypač, jeigu skanausite ją kartu su vėsinančiu kokteiliu.

storapadė pica su burokėliais_Alfo receptas_picos receptas, fokačija
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


4–6 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val. 30 min.


Picai su burokėliais, ožkų sūriu ir cukinijomis pagaminti reikia:

  • 500 g miltų

  • 7 g sausų mielių

  • 4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 400 ml šilto vandens

  • 2–3 šaukštų BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių

  • 1–2 rozmarino šakelių

  • 200 g KITCHEN ME virtos-keptos antienos kulšelės

  • 100 g mocarelos

  • ½ cukinijos

  • 100 g SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“

  • 50 g minkšto ožkų pieno sūrio

  • Žiupsnelio KOTANYI keturių pipirų mišinio

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 saujelės bazilikų lapelių (papuošimui)

1. Miltus išmaišykite su mielėmis ir druska. Supilkite alyvuogių aliejų ir vandenį.

2. Rankomis maišykite apie 5–6 min., kol tešla taps vientisa.

3. Išmaišytą tešlą uždenkite maistine plėvele ir kildinkite kambario temperatūroje apie 45–60 min., kol padvigubės.

4. Iškilusią tešlą sudėkite į kepimo formą, pirštais padarykite duobutes ir apipurkškite

BASSO purškiamu ypač tyru alyvuogių aliejumi.

5. Apibarstykite KOTANYI džiovintais raudonėliais.

6. Rozmarino šakeles suvilgykite purškiamu alyvuogių aliejumi ir sudėkite į tešlą.

7. KITCHEN ME virtą-keptą antienos kulšelės mėsą rankomis nurinkite nuo kaulų ir sudėliokite į tešlą.

8. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 20 min.

9. Ant iškepto pado plėšykite mocarelos sūrį.

10. Cukiniją daržovių skustuku supjaustykite juostelėmis. Apipurkškite alyvuogių

aliejumi ir pagardinkite druska bei KOTANYI keturių pipirų mišiniu. Pamarinuokite

keletą minučių.

11. Ant picos pado su mocarela dėliokite nusausintus SPILVA marinuotus burokėlius „Klasika“.

12. Sudėkite pamarinuotas cukinijas ir ožkų pieno sūrį.

13. Viską papuoškite bazilikų lapeliais ir pagardinkite keturių pipirų mišiniu bei purškiamu alyvuogių aliejumi.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page