Sakoma, kad vasaris yra liūdniausias metų mėnuo. Bet tik ne tada, kai virtuvėje karaliauja spalvos ir prieskoniai.
Šniceliu paprastai vadiname maltinuką ar ploną mėsos riekelę, apvoliotą džiūvėsėliuose ir iškeptas keptuvėje. Tikrasis vienos šnicelis kiek kitoks: tai yra plonas veršienos kepsnys, paniruotas kiaušinio plakinyje, miltuose ir džiūvėsėliuose, pradėtas kepti keptuvėje, o užbaigtas orkaitėje. Tai nepaprastai gardi, o tuo pat metu gana greitai paruošiama klasika. Receptas laukia čia.
Tarta – tai orkaitėje keptas atviras pyragas, kurio įdaras gali būti ir saldus (saldus kremas, vaisiai ar uogos), ir nesaldus (pilnas daržovių), ir pikantiškas. Pagrindui dažniausiai naudojama trapi tešla, tačiau ji gali būti ir daržovinė, pavyzdžiui, iš batatų.
Žavus prancūziškos kilmės pyragas (Šaknys siekia net viduramžius), kuris visada ir bet kokia proga papuoš vaišių stalą. 6 tartų su daržovėmis receptai laukia čia.
Skanus ir sotus plovas su ančiukų skrandukais ir pomidorais. Lengva gaminti. Garantuojame, kad pirštelius aplaižysite! Receptas čia.
Cepelinų norisi ne tik tarptautinės cepelinų dienos proga (švenčiama kiekvieną pirmą vasario sekmadienį)
Skaniausius cepelinus gamina mamos ir močiutės. Tai yra faktas. Nesiginčysime, tačiau yra kelios universalios taisyklės, kurių laikantis cepelinai pavyks skanūs ir išlaikys savo formą. Alfo patarimai čia.
Išmintingas priminimas:
Gardžių atradimų.