Kada, jeigu ne dabar?
Šniceliu paprastai vadiname maltinuką ar ploną mėsos riekelę, apvoliotą džiūvėsėliuose ir iškeptas keptuvėje. Tikrasis vienos šnicelis kiek kitoks: tai yra plonas veršienos kepsnys, paniruotas kiaušinio plakinyje, miltuose ir džiūvėsėliuose, pradėtas kepti keptuvėje, o užbaigtas orkaitėje. Tai nepaprastai gardi, o tuo pat metu gana greitai paruošiama klasika.
4 asm.
Vienos šniceliui pagaminti reikia:
4 gabalėlių veršienos nugarinės su kaulu
žiupsnelio šviežių smulkintų šalavijų
žiupsnelio šviežių smulkintų čiobrelių
1 skiltelės tarkuoto česnako
2 šaukštų aliejaus + 2 šaukštų kepti
3 šaukštų miltų
3 kiaušinių
1 stiklinės kukurūzų dribsnių
100 g sviesto
300 g žaliųjų žirnelių
1 tarkuotos citrinos žievelės
druskos, pipirų
1. Mėsą įtrinkite druska, pipirais, česnaku, čiobreliais, šalavijais ir aliejumi.
2. Truputį pasmulkinkite kukurūzų dribsnius.
3. Mėsą apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir kukurūzų dribsniuose.
4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje po tris minutes apkepinkite mėsą iš abiejų pusių. Baikite kepti 180 °C orkaitėje apie 8 min.
5. Keptuvėje su sviestu apkepinkite žirnelius. Juos pagardinkite druska ir tarkuota citrinos žievele.
6. Šnicelį patiekite su žirneliais ir citrinos skiltele.
Gardžių atradimų.