Jau vis labiau ima jaustis artėjančios Kalėdos: vartomos močiučių receptų knygos, vis nekantriau stumdomasi prekybos centruose, kuriamos pasakos ne tik vaikams, bet ir sau patiems. Viena tokių skanių istorijų – lengvai pagaminamas morenginis pyragas. Tikras švenčių pranašas ir, galbūt, šio vakaro desertas?
„Picą galite kepti su vienos rūšies sūriu, o ant viršaus pabarstyti kitos rūšies. Kepto sūrio skonis, tekstūra ir kvapas keičiasi. Yra sūrių, kurie geriausiai atsiskleidžia nekepti, tik vos pašildyti." –pataria Alfas. Daugiau patarimų, kokie sūriai labiausiai tinka picai ir kada bei kaip jais gardinti kepamą patiekalą, skaitykite čia.
Jeigu norėtųsi pailsėsi nuo mėsos, būtinai išbandykite archajiškų pyragėlių su daug daržovių receptą.
Pica gali būti labai ir maksimaliai augalinė, t. y. net ir jos pagrindas. Išbandykite bemėsės, artišokų pilnos picos, kurios pagrindas – iš saldžiųjų bulvių, receptą.
Turite mėgstamą vietelę, bet vis ieškote kažko naujo? Norite, kad būtų gerai ir nenusiviltumėte? Šefas, skonių ieškotojas, gourmet keliautojas Alfas Ivanauskas dalinosi savo atradimais, kur pusryčiauti, pietauti, vakarieniauti. Sąrašą rasite čia.
Iki skanaus!
Comments