top of page

Archajiškų daržovių pyragaičių receptas (kepti puodeliuose)

Kai norisi pailsėti nuo mėsos, pasigaminkite nepakartojamo skonio daržovių apkepėles, kurios gali būti puikus pietų ar vakarienės patiekalas.

vegetariški pyragėliai su tešlos kepure, vmg receptas
VMG nuotr.

Vegetariškiems pyragaičiams pagaminti reikia:

  • 2 morkų

  • 1 nedidelio brokolio

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 svogūnų

  • 2 pomidorų

  • 100 g konservuotų kukurūzų

  • 70 g SPILVA konservuotų paprikų

  • 3 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus

  • 2 rozmarino šakelių

  • 3 čiobrelio šakelių

  • 1 kubelio NATUR COMPAGNIE daržovių sultinio

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 325 g NATURLI sojų faršo

  • ½ l TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 4 šaukštų WOWMAMA majonezo padažo „Garlic“

  • 1 žaliosios citrinos

  • KOTANYI druskos

  • KOTANYI juodųjų pipirų

Tešlai:

  • 110 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“

  • 1 kiaušinio

  • 230 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

Arbatai:

  • 1 puodelio karšto vandens

  • 1 pakelio GREENFIELD juodosios arbatos

  • 1 lauro lapo

  • DANSUKKER cukraus sirupo

  • Keleto KOTANYI kalendros sėklų

  • ¼ citrinos sulčių

  1. Morkas, brokolius, česnakus, svogūnus, pomidorus ir SPILVA konservuotas paprikas supjaustykite kubeliais.

  2. Įkaitintoje keptuvėje su BORGES alyvuogių aliejumi kepkite daržoves apie 3–5 minutes, sudėkite čiobrelius ir rozmarinus.

  3. NATUR COMPAGNIE daržovių sultinį sumaišykite su pomidorų pasta.

  4. Į ZYLE keptuvę su daržovėmis sudėkite NATURLI sojų faršą, pomidorų pastos ir sultinio mišinį, pilkite stiklinę TICHĖ natūralaus mineralinio vandens, įberkite KOTANYI druskos, pipirų ir viską gerai išmaišius troškinkite dar 2–3 minutes.

  5. Tešlos ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės, gautą tešlą uždenkite ir palaikykite šaldytuve 1 valandą.

  6. Tešlą iškočiokite ir išspauskite šiek tiek didesnės formos tešlos gabalėlius nei indeliai kuriuose bus kepama.

  7. Į indelius sudėkite daržovių ir sojų faršo troškinį, uždėkite WOWMAMA majonezinio padažo „Garlic“. Indelių viršų uždenkite tešla ir peiliu įpjaukite keletą skylučių, kad būtų kaip drėgmei garuoti kepant.

  8. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20–25 min., kol paskrus.

  9. Arbatai paruošti sudėkite visus ingredientus, kartu su KOTANYI kalendrų sėklomis, į užvirusį vandenį. Po keturių minučių išimkite GREENFIELD juodosios arbatos pakelį, pasaldinkite DANSUKKER cukraus sirupu arba medumi.

Skanaus!



Comments


Naujausi įrašai

bottom of page