Saldžiųjų bulvių pica su artišokais (Receptas be mėsos)

Pica gali būti labai ir maksimaliai augalinė. Rekomenduojame išbandyti bemėsės, artišokų pilnos picos, kurios pagrindas – iš saldžiųjų bulvių, receptą.

saldžiųjų bulvių pica su artišokais, receptas
VMG nuotr.

4 asmenims


Saldžiųjų bulvių picai su artišokais pagaminti reikia:

Pagrindui:

  • 2 didelių saldžiųjų bulvių

  • 1 šaukšto „chia“ sėklų

  • 2 šaukštų linų sėmenų

  • 6 šaukštų drungno vandens

  • 140 g avižinių dribsnių

  • 30 g migdolų

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto obuolių acto

  • žiupsnelio česnakų miltelių

  • žiupsnelio džiovintų raudonėlių

  • žiupsnelio maltos aitriosios paprikos

  • druskos

Įdarui:

  • 75 g kelias minutes kepintų špinatų

  • kelių šaukštų pomidorų padažo

  • 200 g artišokų aliejuje (arba konservuotų artišokų)

  • 150 g alyvuogių

  • 100 g tofu sūrio

1. Saldžiąsias bulves nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir išvirkite, kol suminkštės – apie 15 min. Tuomet nukoškite, atvėsinkite ir sutrinkite.

2. „Chia“ sėklas ir linų sėmenis užpilkite vandeniu ir leiskite išbrinkti apie 10 min., kol susidarys lipnumas.

3. Avižinius dribsnius ir migdolus susmulkinkite maisto smulkintuvu arba kavamale.

4. Sumaišykite juos su aliejumi, actu ir prieskoniais. Taip pat į bendrą masę įmaišykite trintas bulves ir sėklų mišinį.

5. Išmaišykite tešlą ir ant kepimo popieriumi išklotos formos suformuokite apvalų padą.

6. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–35 min., kol padas sutvirtės.

7. Tuomet atsargiai išimkit formą iš orkaitės, ištepkite pomidorų padažu, išdėliokite

likusius ingredientus ir kepkite dar 5 min.


Skanaus!