top of page

Alfas pataria, kokį sūrį rinktis ir kaip juo gardinti picą, kad būtų dar tobulesnė

Kulinarinių pokalbių apie picą temų skaičius yra begalinis (Čia rasite Alfo patarimus, kokių klaidų geriau nedaryti), bet šįkart fokusą kreipiame į sūrius, be kurių pica turbūt neįsivaizduojama.

Šios temos pagrindinė mintis yra ta, kad nebūtina visus ingredientus iškart sudėti ant picos, šauti į orkaitę ar krosnį ir laukti rezultato. Kai ką sudėti galima/rekomenduojama ant jau iškepusios picos. Sūriai yra vienas tų produktų.


„Picą galite kepti su vienos rūšies sūriu, o ant viršaus pabarstyti kitos rūšies. Kepto sūrio skonis, tekstūra ir kvapas keičiasi. Yra sūrių, kurie geriausiai atsiskleidžia nekepti, tik vos pašildyti." –pataria Alfas.

patarimai, kaip iškepti skanią picą
VMG nuotr.

Etapais. Sūrius ant picos barstykite keiais etapais. Pirmas – ant pomidorų ar kito padažo, kurį tepate ant picos pagrindo. Jeigu norite, kad sūris labiau tįstų ir labiau apskrustų, tada pabarstykite dar ir ant visų ingredientų, t. y.: padažas, sūris, kiti ingredientai ir vėl sūris.


Mocarela. Ją galima įkepti į picą arba pabarstyti ant viršaus jau picai iškepus. Turėkite omenyje, kad įkepti labiau tinka sausesnė mocarela, nes itin vandeninga, tik ką ištraukta iš sūrymo, picą suskystins, ji pavandenys. O pabarstymui ant viršaus tinka ir šviežia šlapia mocarela. Picos su dviejų rūšių mocalera receptą rasite čia.


Parmezanas. Parmezano tipo sūrį geriausia barstyti ant jau iškepusios picos – vos sušilęs jis atskleidžia savo galingus aromatus, o sukepęs jų netenka. Rekomenduoju kepti picą su mocarelos sūriu, o parmezano drožlėmis gardinti ką tik iškeptą.


Su pelėsiu. Rokforo ar kitą pelėsinį sūrį galima ir įkepti į picą, ir pabarstyti ant jau iškeptos. Turėkite omenyje, kad ne visi mėgsta tokio sūrio aitrumą: jeigu įkepsite, juo „užsikrės" visa pica, Jeigu pelėsinį sūrį pabarstysite ant iškeptos picos viršaus, jis išsaugos savo unikalią tekstūrą, aitrumą, be to, barstyti galite tik dalį picos. Nebarstytąja puse galės mėgautis pelėsinio sūrio nemėgstantieji.


Rikota. Picai labai tinka ir tradicinė rikota. Ją galite dėti ant ingredientų prieš kepimą. Bet šviežia, neužkepta, rikota ką tik iškeptai picai suteikia gaivos. Rekomenduoju gardinti taip: šviežia rikota, švieži pomidorai ir šviežias bazilikas.


Lydyti sūriai. Jei taip pat tinka picai. visi sūriai lydyti ir rūkyti gali būti naudojami picai taip pat. Lydytą sūrelį galite naudoti ir vietoje pomidorų padažo, jeigu norite gaminti baltą picą. Tačiau šio produkto nepadauginkite, nes lydytas sūrelis aukštoje temperatūroje dar labiau suskystėja.



Varškės sūris. Picą galite pabandyti paskaninti kepto varškės sūrio gabaliukais. Iškepkite su mocarela, o iškepusią apibarstykite kmynais, varškės sūrio (su česnakais ir žalumynais)

trupiniais.


Ožkos sūriai, feta ir kt. Juos pica taip pat mėgsta, tik siūlyčiau jų nekepti, gardinti jau iškeptą picą. Taip labiau atsiskleis sūrio skonis, kuris suteiks picai savitą charakterį, Picos su ožkos sūriu recetą rasite čia.


Kokybiškas sūris. Bičiuliai, seniai žinoma, kad geras patiekalas tas, į kurį sudėti kokybiški produktai. Tai ypač aktualu kalbant apie sūrius. Labai rekomenduoju rinktis žinomus, laiko patikrintus, virtuvės šefų mylimus sūrius. Aš ieškau jų čia www.gourmetworld.lt


Alfas Ivanauskas. Kaip iškepti skanią picą
VMG nuotr.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page