top of page

Skaitomiausiųjų #top5: ridikėliai, smidrai ir pyragas žygiams gamtoje

  • eglerace
  • prieš 4 valandas
  • 1 min. skaitymo

Regis, pavasaris iš tikrųjų prasideda!

VMG nuotr.
VMG nuotr.

Kai norisi lengvo, bet sotaus pusryčių ar pietų patiekalo, omletas su smidrais yra puikus pasirinkimas. Švelnus omleto purumas dera su traškiais, šviežiais smidrais, kurie suteikia patiekalui gaivumo. Lengva ir paprasta pagaminti.

smidru omletas_alfo receptas
VMG nuotr.

Šis vos iš kelių ingredientų be miltų (!) kepamas pyragas dar vadinamas Šv. Jokūbo pyragu. Pasak legendos, juo būdavo vaišinami Santiago de Compostela piligrimai. Pyragas neišvaizdus, tačiau tikrai gardus ir suteikiantis energijos.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

Kodėl verta išmokti dėlioti užkandžių padėklą? Dėl milijono priežasčių! Užkandžių padėklas visada atrodo įspūdingai, yra mėgstamas visų svečių (žinoma, svarbu parinkti tinkamus produktus) ir nereikalauja ilgai stovėti virtuvėje. Tai puiki išeitis, kai norisi paruošti kažką gražaus ir skanaus be jokio streso. Antra, tinka visoms progoms.

uzkandziu padeklasa_alfo receptas
VMG nuotr.

Kartais norisi kažko greito, bet ne nuobodaus – kaip tik toks yra šis makaronų su grybų padažu ir sojų kepsneliais patiekalas. Beje, gal net kiek apgaulingas, nes atrodo, lyg tai būtų makaronai su mėsos padažu. Puiki proga nustebinti prisiekusius mėsos valgytojus: vegetariškas maistas gali būti ne tik aromatingas, bet ir sotus. 

makaronai su padažu_Alfo receptas
VMG nuotr.

Ridikėliai yra mėgstami aukščiausios klasės restoranų degustaciniuose meniu, kur dažniausiai patiekiami kaip apetaizeris, garnyras arba tiesiog šviežumo akcentas (!). Jie patiekiami ir marinuoti, ir rauginti, ir skrudinti, ir gruzdinti ir net kaip dekoratyviniai stalo elementai.

10 receptų, kad susikurtumėte kulinarinį kosmosą namuose.

rauginti ridikeliai_Alfo receptai
VMG nuotr.

Gardžių atradimų.

bottom of page