Omletas su rikota ir smidrais (Receptas)
- prieš kelias sekundes
- 1 min. skaitymo
Kai norisi lengvo, bet sotaus pusryčių ar pietų patiekalo, omletas su smidrais yra puikus pasirinkimas. Švelnus omleto purumas dera su traškiais, šviežiais smidrais, kurie suteikia patiekalui gaivumo. Lengva ir paprasta pagaminti.

2 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 15-20 min.
Omletui pagaminti reikia:
4 kiaušinių
125 g rikotos
125 g grietinės
1 šaukšto sviesto (formai ištepti)
8 šviežių smidrų
4 gabalėlių vytinto kumpio
150 g fermentinio sūrio
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
druskos, pipirų
1. Šparagus 2 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite.
2. Kumpio gabalėlius perpjaukite pusiau ir apvyniokite kiekvieną šparagą.
3. Kiaušinius suplakite su rikota, grietine, druska ir pipirais. Plakinį supilkite į kepimo formą, užberkite smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį.
4. Ant viršaus išdėliokite į kumpį įsuktus smidrus.
5. Omletą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.
Gardžių atradimų.