Ar pastebėjote, kad valgiaraštis gali būti tyrinėjamas kaip kokia nuotaikos duomenų bazė? Štai šią savaitę ieškomiausi buvo komfortiški saldūs dalykai ir prieskonių bei aromatų gausūs Indijos virtuvės patiekalai.
Čirviniai blynai yra tarsi vaikystės sinonimas. Aptepti tikru sviestu ar mėgstama uogiene jie yra geriau net už gimtadienio tortą! Kokią tešlą maišyti ir kaip kepti, kad skanieji būtų dar skanesni? Apie tai „Bandymų stoties“ laidoje Alfas kalbėjosi su maisto technologe Vida Ežerskiene. Skaitykite čia.
Pirmadienį laidoje „Alfas vienas namuose“ Alfas ruošė patiekalus be mėsos: kreminę česnakų sriubą, sojos kukulaičius su grybų ir bulvių koše ir veganišką šokoladinį bananų pyragą. Jie tapo savaitės bestseleriais!
Citrusinės čiuros tikrai sužavės visus spurgų mėgėjus, o pasigaminti jas namuose labai paprasta ir greita. Receptas čia.
Prieskoniai, ankštiniai ir laiškinės daržovės. Azijos virtuvės patirtys gali būti gana ekstremalios, bet šiek tiek adrenalino sveikai pakutena kraują.
Orkaitėje kepti daržovėmis ir mocarela įdaryti kalmarai yra patiekalas, kurį pagaminsite greitai ir lengvai. Paprastas, bet ir šiek tiek egzotiškas, graikiškos virtuvės atspalvių turintis pasiūlymas.
Iki skanaus!
Comments