Skanus pyragas yra geros dienos pažadas. Veganiškas šokoladinis bananų pyragas taps mėgstamiausiu ne tik veganišką mitybą išpažįstančių draugų ir šeimos narių tarpe.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
25 cm formai
Veganiškam šokoladiniam bananų pyragui pagaminti reikia:
1 šaukšto NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
3 bananų
2 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
Tešlai:
1 citrinos žievelės
½ stiklinės maltų migdolų
½ stiklinės kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
4–5 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
70–80 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
1 šaukšto tarkuoto PERGALĖS juodojo šokolado
1. Formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi, ištepkite jį tepiaisiais riebalais, berkite cukrų.
2. Nulupkite bananus ir perpjaukite juos per pusę. Perpjauta puse dėkite ant formos dugno.
3. Į dubenį įtarkuokite citrinos žievelės, berkite migdolus, miltus, kepimo miltelius, cukrų, dėkite tepiuosius riebalus. Viską išmaišykite rankomis. Tešla turėtų būti kaip trupiniai, jei matote, kad dar šiek tiek limpa, įberkite miltų.
4. Berkite dalį trupinių ant bananų, rankomis suspauskite juos, kad neliktų oro tarpų.
5. Įtarkuokite šokolado, suberkite likusius trupinius ir lengvai juos prispauskite prie šokolado.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite su karšto apipūtimo funkcija 180 °C temp. apie 30 min, kol gražiai apskrus.
ALFO PATARIMAI:
· Palaukite, kol pyragas šiek tiek pravės, apverskite jį ir patiekite su veganiškais ledais.
· Bananus galite keisti kriaušėmis arba obuoliais.
· Norint, kad tešla nebūtų tokia trapi, galite įdėti kelis šaukštus NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio.
Skanaus!
Comments