top of page

Greita kreminė česnakų sriuba (Receptas)

Šiame recepte aitrieji česnakai virsta kremine jaukia sriuba, kuriai ypatingo skonio suteikia migdolai, šalavijai, parmezano sūris, šafranas. Trumpai tariant, prabangiai šildantis patiekalas jau pakeliui!


kreminė česnakų sriuba, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.


Kreminei česnakų sriubai pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio poro baltosios dalies

  • 16–18 česnako skiltelių

  • Keleto šalavijų lapelių

  • 1 saujos nuvalytų migdolų

  • 4–5 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 2 šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb.

  • 1 l daržovių ar vištienos sultinio

  • Žiupsnelio KOTANYI granuliuotų česnakų

  • 4 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio

  • 100 g ŽEMAITIJOS PIENO grietinėlės 36 % rieb.

  • Žiupsnelio KOTANYI šafrano

  • 8 riekelių TOSTE viso grūdo šviesios duonos skrudinimui

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Porą supjaustykite smulkiau nei pusžiedžiais, česnako skilteles – į 4 dalis. Šalavijų lapelius šiek tiek pasmulkinkite.

2. Migdolus susmulkinkite trintuvu.

3. Sausoje ZYLE keptuvėje pakepinkite smulkintus migdolus (tik nesudeginkite). Kai taps šiek tiek gelsvi, išimkite iš keptuvės.

4. Į keptuvę pilkite aliejų, berkite porus, česnakus. Šiek tiek apkepinkite, sudėkite sviestą. Įberkite juodųjų pipirų, išmaišykite. Kepinkite tol, kol suminkštės česnakai.

5. Į puodą suberkite apkeptus porus ir česnakus, supilkite karštą sultinį, migdolus (tuo pačiu sultiniu galite praplauti keptuvę, kurioje kepė porai ir supilti į puodą). Suberkite šalavijo lapelius, granuliuotus česnakus.

6. Dar verdančią sriubą sutrinkite trintuvu. Įtarkuokite sūrio ir įpilkite grietinėlės. Viską išmaišykite ir palaukite, kol ištirps sūris. Įberkite šafrano, išmaišykite. Pavirkite minutę ir išjunkite.

7. Sausoje keptuvėje arba skrudintuvėje pakepinkite duonos riekeles.

8. Sriubą galite pagardinti šalavijo lapeliais, patiekite su skrudinta duona (galite ją mirkyti į sriubą arba ragauti tiesiog šalia).


ALFO PATARIMAI:

· Jei neturite šafrano, galite jo ir nedėti, bet jis sriubai suteiks ypatingo skonio.

· Šalavijo lapelius prieš puošiant sriubą šiek tiek pakepinkite ant aliejaus, kad jie būtų traškūs.

· Šią sriubą galite paskaninti ir vištienos gabaliukais.


Skanaus!


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page