Sultingi simpatiški kukuliukai su bulvių koše yra visų mėgstamas patiekalas. Išbandykite sojų kukuliukų su bulvių ir grybų koše receptą.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2–4 asm.
Kukuliukams su grybų ir bulvių koše pagaminti reikia:
800 g bulvių
½ vidutinio svogūno
2 česnako skiltelių
6 Shitaki grybų
4–6 šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus
150–200 g NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio
2–3 džiovintų baravykų
1 pakelio NATURLI sojų kukuliukų
1 ryšulėlio laiškinių česnakų ir petražolių
4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių
6 šaukštų bruknių uogienės (patiekimui)
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Svogūną supjaustykite smulkiai, susmulkinkite česnaką, shitaki grybus supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
3. Į įkaitintą ZYLE keptuvę pilkite aliejų, berkite svogūnus, česnakus ir shitaki grybus. Šiek tiek apkepinkite, įberkite juodųjų pipirų.
4. Kai grybai apskrus, pilkite avižų kreminį gaminį, įtarkuokite baravykus, viską išmaišykite ir užvirkite.
5. Kai bulvės išvirs, nupilkite vandenį ir jas sutrinkite. Supilkite grybų padažą, viską išmaišykite.
6. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų, dėkite atšildytus kukuliukus ir juos apkepkite.
7. Kukuliukus sudėkite į dubenį, berkite smulkintas petražoles, laiškinius česnakus ir supjaustytus agurkėlius. Viską išmaišykite.
8. Į lėkštę dėkite košę, kukuliukus, papuoškite petražolių lapeliais ir patiekite su bruknių uogiene.
ALFO PATARIMAI:
· Tokią bulvių košę galite patiekti ir vieną, ir kaip garnyrą.
· Norint sustiprinti bulvių košės aromatą, galite prieš patiekiant patarkuoti džiovintų baravykų.
· Nebijokite bruknių uogienės, ji puikiai tiks tiek prie kukuliukų, tiek prie bulvių košės.
Skanaus!
Comments