top of page

BANANINIAI AVIŽINIAI BLYNELIAI arba DRIBSNIŲ DUBENĖLIS (Receptas)

Patiekalai-transformeriai yra tikras kulinarinis triukas – pasitelkus šiek tiek vaizduotės galima padaryti stebuklą: niekada negirdėsite „šito nenoriu“, „šitas pabodo“ arba „nežinau, ko noriu“.

Šįkart – pasiūlymas granolos mėgėjams. Kai namuose turite granolos, žinokite, kad visada turite mažiausiai du pasirinkimus: tai gardus granolos dubenėlis su kefyru / pienu ar jogurtu arba... tobuliausi neatsivalgomi blyneliai!

Gaminkite ir dalinkitės.


bananiniai blyneliai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėk Alfo instagramo profilyje čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 


Bananiniams blyneliams ir dribsnių dubenėliui paruošti reikia:

  • 350 g PAULUNS granolos su mėlynėmis, citrinų aliejumi ir kokosais 

  • 100 g DOBILAS ekologiško kefyro 

  • 1 šaukšto riešutų sviesto

  • 10 g skysto medaus 

  • 2 bananų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių  

  • 1 kiaušinio 

  • 1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo 

  • Keleto šilauogių 

  • Mėtų lapelių (papuošimui)


bananiniai blyneliai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Dribsniai:

  1. Į lėkštę suberkite PAULUNS granolą su mėlynėmis, citrinų aliejumi ir kokosu.

  2. Užpilkite DOBILAS ekologišku kefyru.  

  3. Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite bananą. 

  4. Į lėkštę dėkite banano gabaliukus, riešutų sviesto ir apšlakstykite skystu medumi.

  5. Papuoškite mėtų lapeliais. 


avižų dubenėlis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Blyneliai:

  1. Į smulkintuvą sudėkite paruoštus dribsnius, kepimo miltelius ir įmuškite kiaušinį. Masę gerai išplakite.

  2. Įkaitintoje keptuvėje formuokite norimo dydžio blynelius. Ant viršaus įspauskite banano griežinėlių.

  3. Uždėkite dangtį, kepkite ant nedidelės ugnies apie 2–3 min., iš abiejų pusių. 

  4. Iškepusius blynelius pagardinkite DANSUKKER auksaspalviu sirupu. 

  5. Papuoškite šilauogėmis ir mėtų lapeliais. Šie blyneliai puikiai tiks netoleruojantiems glitimo.

Gardžių atradimų.

Commenti


Naujausi įrašai

bottom of page