top of page

Traškūs SMIDRAI su krevetėmis ir kiaušiniu (Receptas)

Smidrų sezonas atidarytas! Rinkitės jaunus ūglius ir nedelskite – kuo šviežesni, tuo jie skanesni. Traškūs smidrai su krevetėmis ir kiaušiniu atvers Jums naują kulinarinį kosmosą. Ir pusryčiams, ir vakarienėms, ir visada, kai norisi patirti valgymo malonumą. 

Greita, skanu, įdomu, maistinga! 


smidrai su krvetėmis ir kiaušiniu_Alfo receptas
VMG nuotr.


 

Video receptą žiūrėk Alfo instagramo profilyje čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 

 

1 asm.

Gaminimo laikas: apie 15 min.


Traškiems smidrams su krevetėmis ir kiaušiniu pagaminti reikia:

  • 9 smidrų

  • 1 kiaušinio

  • 300–400 ml vandens 

  • 15 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 150 g olandiško padažo „Hollandaise“ 

  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS padažo „Majonezas & gruzdinti svogūnai“

  • 5–6 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 2–3 riekelių FAZER RAUGO sumuštinių duonos su ruginiu raugu 

  • 100 g lukštentų krevečių sūryme

  • Žiupsnelio traškių kepintų svogūnų

  • Keleto krapų šakelių (papuošti)

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Obelų slėnis“ (patiekti)


1. Smidrus nuplaukite, nupjaukite galiukus, daržovių skustuku nuskuskite kotelius. 

2. Išvirkite kiaušinį, kad trynys būtų kietas. 

3. Į keptuvę dėkite smidrus, pilkite vandens (kad apsemtų smidrus) ir apvirkite 3–4 min.

4. Į kitą keptuvę dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, olandiško padažo, SUSLAVIČIAUS padažo „Majonezas & gruzdinti svogūnai“. Maišydami pakaitinkite.

5. SPILVA marinuotus agurkėlius supjaustykite nedideliais kubeliais, užtarkuokite citrinos žievelės.

6. Virtą kiaušinį supjaustykite nedideliais gabalėliais.

7. Orkaitėje apskrudinkite FAZER RAUGO sumuštinių duonos su ruginiu raugu riekeles. 

8. Į lėkštę dėkite smidrus, ant jų pilkite padažo, berkite agurkėlius, pjaustytą kiaušinį, sudėkite krevetes. 

9. Papuoškite kepintais svogūnais, krapų šakelėmis ir pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu.  

10. Patiekite su skrudinta duona.

11. Prie traškių smidrų puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Obelų slėnis“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos rūšinės arbatos, obuolių ir egzotinių vaisių skonių natos.


Gardžių atradimų.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page