Gardi, švelni, greitai pagaminama, vaikystę primenanti daržovių sriuba, pagardinta grietinėle yra jaukus patiekalas pietums arba vakarienei. Visiems, kuriems reikia apkabinimo.

Sriubai išvirti reikia:
1 morkos
1 svogūno
1 saliero lapkočio
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1,5l vandens
1-2 nedidelių bulvių
1/2 nedidelio žiedinio kopūsto
žiupsnelio druskos
1/2 stiklinės šaldytų žirnelių
žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
1/2 citrinos sulčių
100 ml plakamosios grietinėlės
1. Morką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną – kubeliais, salierų lapkotį – plonomis riekelėmis. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite jas nustatę mažą kaitrą. 2. Į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Bulves stambiai supjaustykite, o dar geriau – sulaužykite: įsmeikite į jas peilį ir šiek tiek pasukite, bet darykite tai labai atsargiai, kad nesusipjaustytumėte. Su sulaužytomis bulvėmis sriuba bus tirštesnė nei su supjaustytomis. Suberkite jas į verdantį vandenį. Virkite nustatę nedidelę kaitrą 6–7 min. 3. Žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais. Į sriubą įberkite druskos, sumeskite kopūstus ir virkite 2–3 min. 4. Galiausiai suberkite šaldytus žirnelius ir citrinos žievelę. Virkite 1–2 min. Pagardinkite citrinos sultimis ir grietinėle.
Skanaus!