Vaikystę primenanti švelnaus skonio sriuba su daržovėmis

Gardi, švelni, greitai pagaminama, vaikystę primenanti daržovių sriuba, pagardinta grietinėle yra jaukus patiekalas pietums arba vakarienei. Visiems, kuriems reikia apkabinimo.

Mamos Mumės sriuba, daržovių sriuba, pieniška sriuba su daržovėmis, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Sriubai išvirti reikia:

  • 1 morkos

  • 1 svogūno

  • 1 saliero lapkočio

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1,5l vandens

  • 1-2 nedidelių bulvių

  • 1/2 nedidelio žiedinio kopūsto

  • žiupsnelio druskos

  • 1/2 stiklinės šaldytų žirnelių

  • žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1/2 citrinos sulčių

  • 100 ml plakamosios grietinėlės

1. Morką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną – kubeliais, salierų lapkotį – plonomis riekelėmis. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite jas nustatę mažą kaitrą. 2. Į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Bulves stambiai supjaustykite, o dar geriau – sulaužykite: įsmeikite į jas peilį ir šiek tiek pasukite, bet darykite tai labai atsargiai, kad nesusipjaustytumėte. Su sulaužytomis bulvėmis sriuba bus tirštesnė nei su supjaustytomis. Suberkite jas į verdantį vandenį. Virkite nustatę nedidelę kaitrą 6–7 min. 3. Žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais. Į sriubą įberkite druskos, sumeskite kopūstus ir virkite 2–3 min. 4. Galiausiai suberkite šaldytus žirnelius ir citrinos žievelę. Virkite 1–2 min. Pagardinkite citrinos sultimis ir grietinėle.



Skanaus!