top of page

Saldūs ir sūrūs SUKTINUKAI vakarėliui (Receptas)

Vienu šūviu – du zuikiai. Labai taiklus posakis, kuris puikiai tinka šiam Alfo receptui. Reikės bemielės tešlos ir labai greitai paruošiamų dviejų skirtingų įdarų – ir gero vakarėlio meniu beveik išpildytas! Sūrius pyragėlius patiekite su karštu vištienos sultiniu (Tikra konkurencija kibinams!), o cinamoninius patiekite kaip desertą. 

Darbo nedaug ir jis lengvas, o vakarėlis – pilnas jaukumo ir skonių! 


saldūs ir sūrūs pyragėliai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėk Alfo instagramo profilyje čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 


 

Apie 30 suktinukų

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Suktinukams pagaminti reikia:

  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos

  • 3–4 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus padažo su mėsa „Bolognese“

  • 50 g DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Delicate“

  • Žiupsnelio KOTANYI itališkų žolelių

  • 1 šaukštelio sezamų sėklų

  • ½ stiklinės DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 žiupsnio malto cinamono

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto 

  • SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio (patiekti)


saldūs pyragėliai_cinamoninės bandelės_Alfo receptas
VMG nuotr.

1. Tešlą padalinkite į dvi dalis, vieną gabalėlį iškočiokite ir suformuokite apskritimą.

2. Ištepkite KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus padažu su mėsa „Bolognese“.

3. Užtarkuokite DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Delicate“, berkite KOTANYI itališkų žolelių. Susukite į ritinį ir supjaustykite gabalėliais. 

4. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apibarstykite sezamų sėklomis ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (su karšto oro apipūtimo funkcija) 180 °C temp. apie 20 min.

5. Į dubenį berkite DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus, malto cinamono, įtarkuokite citrinos žievelės. Viską išmaišykite. 

6. Keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą. 

7. Likusią tešlą iškočiokite, suformuokite apskritimą ir ištepkite lydytu sviestu. Apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. 

8. Susukite į ritinį ir supjaustykite gabalėliais. 

9. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (su karšto oro apipūtimo funkcija) 180 °C temp. apie 15 min.

10. Puode pakaitinkite SUKČIUS natūralaus vištienos sultinį. 

11. Iškepusius cinamoninius suktinukus aptepkite likusiu sviestu ir apibarstykite cukrumi. 

12. Sūrius suktinukus patiekite kartu su šiltu sultiniu. 


sūrūs pyragėliai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page