top of page

Silkės ir burokėlių salotos (Receptas)


silkės ir burokėlių mišrainė su blyneliais_receptas_Alfo receptas_silkė kitaip
VMG nuotr.

4 asm.


Silkės ir burokėlių salotoms pagaminti reikia:

  • 300 g nuvalytų burokėlių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto obuolių acto

  • Žiupsnelio džiovintų krapų

  • 1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 1 didelio rūgštaus obuolio

  • 1 mažo mėlynojo svogūno

  • 200 g silkės filė

  • 150 g majonezo

  • ½ saujos granatų sėklų

  • Žiupsnelio druskos

  • Keleto riekelių AGOTOS duonos „45 % sėklų“

1. Burokėlius supjaustykite kubeliais, sudėkite ant ELECTROLUX skardos „Easy2Clean“,

apšlakstykite alyvuogių aliejumi, obuolių actu, DANSUKKER auksaspalviu sirupu,

apibarstykite druska, džiovintais krapais. Dėkite į garinę orkaitę, nustatykite 50 % garų

režimą ir kepkite apie 30 min.

2. Atvėsintus burokėlius sumaišykite su kubeliais pjaustytais obuoliais, svogūnu ir silke.

Pagardinkite majonezu ir granatų sėklomis.

3. Salotas patiekite su AGOTOS duona „45 % sėklų“.


PATARIMAI:

1. Labai tinka salotas paskaninti apelsinų ar citrinos žievele.

2. Rinkitės saldžiarūgščius obuolius, jei jų žievelė plona, lupti nebūtina.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page