4 asm.
Silkės ir burokėlių salotoms pagaminti reikia:
300 g nuvalytų burokėlių
Šlakelio alyvuogių aliejaus
1 šaukšto obuolių acto
Žiupsnelio džiovintų krapų
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo
1 didelio rūgštaus obuolio
1 mažo mėlynojo svogūno
200 g silkės filė
150 g majonezo
½ saujos granatų sėklų
Žiupsnelio druskos
Keleto riekelių AGOTOS duonos „45 % sėklų“
1. Burokėlius supjaustykite kubeliais, sudėkite ant ELECTROLUX skardos „Easy2Clean“,
apšlakstykite alyvuogių aliejumi, obuolių actu, DANSUKKER auksaspalviu sirupu,
apibarstykite druska, džiovintais krapais. Dėkite į garinę orkaitę, nustatykite 50 % garų
režimą ir kepkite apie 30 min.
2. Atvėsintus burokėlius sumaišykite su kubeliais pjaustytais obuoliais, svogūnu ir silke.
Pagardinkite majonezu ir granatų sėklomis.
3. Salotas patiekite su AGOTOS duona „45 % sėklų“.
PATARIMAI:
1. Labai tinka salotas paskaninti apelsinų ar citrinos žievele.
2. Rinkitės saldžiarūgščius obuolius, jei jų žievelė plona, lupti nebūtina.
Skanaus.
Comments