Keptų bulvių ir silkės salotos (Receptas)

Keptoms bulvėms turbūt nėra abejingųjų. O jeigu mėgstate ir silkę, būtinai pasigaminkite rudeniui subalansuotų keptų bulvių ir silkės salotų pagal Alfo Ivanausko receptą.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Keptų bulvių ir silkės salotos

  • 4 vidutinių virtų bulvių

  • ½ nedidelio mėlynojo svogūno

  • ½ saldžiarūgščio obuolio

  • 6 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 2 kiaušinių

  • 2 vnt. VIČI riebios silkių filė

  • 4 šaukštų OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejaus

  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 1 česnako skiltelės

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 4 šaukštų FELIX padažo „Snacks“

  • Mėgstamų žolelių (papuošimui)

  • KOTANYI pipirų mišinio

1. Bulves supjaustykite į 4 dalis, svogūną – ketvirčiais. Obuoliui išpjaukite sėklas, nulupkite žievę ir supjaustykite didesniais kubeliais.

3. Supjaustykite marinuotus agurkėlius griežinėliais, silkę – didesniais gabaliukais, kiaušinius pjaukite į 4 dalis.

4. ZYLE keptuvėje su aliejumi apkepkite bulves, įberkite pipirų. Apskrudus, įpilkite šviesiojo sirupo – taip jos karamelizuosis. Susmulkinkite česnaką ir berkite ant bulvių. Įtarkuokite citrinos žievelės, pilkite baltojo vyno acto ir pakaitinkite 1 minutę.

6. Bulves dėkite į serviravimo lėkštę, tada ant viršaus visus pjaustytus ingredientus, pilkite padažą. Papuoškite mėgstamomis žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:

· Šias salotas galite valgyti šiltas, bet jos ypatingai skanios ir atvėsusios.

· Vietoj silkės galite naudoti VIČI sūdytą lašišą.

· Šis patiekalas puikiai tiktų ir Kūčių vakarienei.


Skanaus!