Silkė baklažanų patale su granatais (Receptas)

Visi guldo silkę į tradicinius „patalus“. Bet leiskite jai būti pamyluotai baklažano. Kartosite! Dalinsitės, mėgausitės, aptarinėsite ir dalinsite šį receptą kaip geriausią kalėdinę dovaną. Patikėkit!


silkė su baklažanais, receptas
VMG nuotr.


Silkei baklažanų patale pagaminti reikia:

  • 1 baklažano

  • Druskos

  • 10 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 svogūno

  • 4–5 česnako skiltelių

  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus

  • 1 šaukšto medaus

  • Citrinos žievelės

  • 1 vnt. silkės filė

  • Saujos granatų sėklų

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių

1. Supjaustykite baklažanus kvadratėliais, apibarstykite druska ir palaikykite 10–15 min. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į orkaitę ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 20 min.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Apibarstykite jais dar nebaigusius kepti baklažanus ir kepkite 8 minutes, kol viskas apskrus.

3. Iškepusius baklažanus sumaišykite su SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažu Originalus. Įdėkite medaus, įtarkuokite citrinos žievelės ir gerai išmaišykite.

4. Dėkite atvėsusius baklažanus į serviravimo lėkštę, supjaustykite silkę ir sudėkite ant jų. Apibarstykite granatų sėklomis, galite pabarstyti mėgstamomis žolelėmis. Tinka valgyti su juoda duona.


Skanaus!