Visi guldo silkę į tradicinius „patalus“. Bet leiskite jai būti pamyluotai baklažano. Kartosite! Dalinsitės, mėgausitės, aptarinėsite ir dalinsite šį receptą kaip geriausią kalėdinę dovaną. Patikėkit!
![silkė su baklažanais, receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_176b391fc6b74ca39296907c880a4a76~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_170,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_176b391fc6b74ca39296907c880a4a76~mv2.jpg)
Silkei baklažanų patale pagaminti reikia:
1 baklažano
Druskos
10 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 svogūno
4–5 česnako skiltelių
2 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“
1 šaukšto medaus
Citrinos žievelės
1 vnt. silkės filė
Saujos granatų sėklų
Mėgstamų prieskoninių žolelių
1. Supjaustykite baklažanus kvadratėliais, apibarstykite druska ir palaikykite 10–15 min. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į orkaitę ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 20 min.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Apibarstykite jais dar nebaigusius kepti baklažanus ir kepkite 8 minutes, kol viskas apskrus.
3. Iškepusius baklažanus sumaišykite su SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažu „Originalus“. Įdėkite medaus, įtarkuokite citrinos žievelės ir gerai išmaišykite.
4. Dėkite atvėsusius baklažanus į serviravimo lėkštę, supjaustykite silkę ir sudėkite ant jų. Apibarstykite granatų sėklomis, galite pabarstyti mėgstamomis žolelėmis. Tinka valgyti su juoda duona.
Skanaus!