top of page

Savaitgalinis jautienos kepsnys su gardžiu padažu (Receptas)

Kodėl kepsnys savaitgalinis? Nes jį paruošti reikės kiek daugiau pastangų ir kantrybės. Bet, patikėkite, verta. Verta ruoštis savaitgaliui produktus, planuoti laiką, nes pietūs, kai patieksite ketaus puode ilgai troškintą, sultingą ir kvapnų jautienos nugarinės kepsnį su neatsiragaujamu padažu, bus tobuli ir fantasiški.


jautienos kepsnys_receptas_sultingas jautienos kepsnys
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia.


JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:

 

4–6 asm.

Gaminimo laikas: 2 val.


Jautienos kepsniui su padažu pagaminti reikia:

  • 1½ kg jautienos nugarinės

  • 1–2 šaukštų aliejaus kepimui

  • 4–5 morkų

  • 4–5 pastarnokų

  • 1 saliero stiebo

  • 2 svogūnų

  • 4–5 česnako skiltelių

  • 2 šaukštelių KOTANYI grilio prieskonių

  • 1 šaukštelio KOTANYI čiobrelių

  • 1–2 kubelių NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio

  • 100 ml baltojo sauso vyno

  • ½ l TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 5–6 šaukštų miltų

  • 1 šaukšto VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 2 stiklinių pieno

  • 3–4 šaukštų taukų

  • 5–6 šaukštų DAUMANTŲ pomidorų padažo „Karališkas“

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Keleto lapelių šviežio baziliko

1. Įkaitintame aliejuje, ZYLE keptuvėje apkepkite jautienos nugarinės kepsnį iš visų pusių

po 2 min., kol susidarys plutelė.

2. Morkas, saliero stiebą ir pastarnokus supjaustykite stambiomis juostelėmis. Svogūnus

pjaukite į keturias dalis.

3. Įkaitinkite ZYLE ketaus puodą ir jame apkepkite 2 morkas, 2 pastarnokus, saliero stiebą

ir pjaustytus svogūnus.

4. Į ketaus puodą dėkite česnako skilteles, berkite KOTANYI grilio prieskonių mišinį bei

čiobrelius ir sudėkite NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio kubelius.

Užpilkite baltuoju sausu vynu ir užvirus pagarinkite 2 min. Pilkite TICHĖ natūralų

mineralinį vandenį. Užvirkite.

5. Į ketaus puodą ant daržovių dėkite apkeptą jautienos nugarine bei supilkite riebalus ir

sultis likusias keptuvėje. Uždenkite dangčiu ir troškinkite orkaitėje įkaitintoje iki 170 °C

temp. apie 1.5 val.

6. Likus 30–40 min. iki mėsos kepimo pabaigos sudėkite likusias pjaustytas morkas ir

pastarnokus.

7. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos.

8. Kiaušinio plakinį gerai išmaišykite su miltais. Į gautą tešlą supilkite išlydytą VILNIAUS

margariną „Kepiniams su sviestu“ ir vėl gerai išmaišykite.

9. Lėta srovele į tešlą pilkite pieną ir maišykite tol, kol tešlos konsistencija taps kaip lietinių

tešlos.

10. Į metalines keksiukų formeles dėkite taukų ir kaitinkite 200 °C temp. apie 5–6 min.

11. Į įkaitusius taukus pilkite pudingo tešlą.

12. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 °C temp. 10–15 min.

13. Iškepus jautienai gautą sultinį sumaišykite su DAUMANTŲ pomidorų padažu

„Karališkas“.

14. Iškeptą mėsą pjaustykite griežinėliais.

15. Keptas daržoves sudėkite į pasirinktą lėkštę, jas gausiai apipilkite padažu ir ant viršaus

sudėkite griežinėliais pjaustytą mėsą.

16. Mėsą pabarstykite šviežiai grūstų pipirų mišiniu, papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite

su iškeptu Jorkšyro pudingu.


Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page