Kodėl kepsnys savaitgalinis? Nes jį paruošti reikės kiek daugiau pastangų ir kantrybės. Bet, patikėkite, verta. Verta ruoštis savaitgaliui produktus, planuoti laiką, nes pietūs, kai patieksite ketaus puode ilgai troškintą, sultingą ir kvapnų jautienos nugarinės kepsnį su neatsiragaujamu padažu, bus tobuli ir fantasiški.
Video receptą rasite čia.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
4–6 asm.
Gaminimo laikas: 2 val.
Jautienos kepsniui su padažu pagaminti reikia:
1½ kg jautienos nugarinės
1–2 šaukštų aliejaus kepimui
4–5 morkų
4–5 pastarnokų
1 saliero stiebo
2 svogūnų
4–5 česnako skiltelių
2 šaukštelių KOTANYI grilio prieskonių
1 šaukštelio KOTANYI čiobrelių
1–2 kubelių NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio
100 ml baltojo sauso vyno
½ l TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
2 kiaušinių
1 šaukšto cukraus
5–6 šaukštų miltų
1 šaukšto VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“
2 stiklinių pieno
3–4 šaukštų taukų
5–6 šaukštų DAUMANTŲ pomidorų padažo „Karališkas“
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Keleto lapelių šviežio baziliko
1. Įkaitintame aliejuje, ZYLE keptuvėje apkepkite jautienos nugarinės kepsnį iš visų pusių
po 2 min., kol susidarys plutelė.
2. Morkas, saliero stiebą ir pastarnokus supjaustykite stambiomis juostelėmis. Svogūnus
pjaukite į keturias dalis.
3. Įkaitinkite ZYLE ketaus puodą ir jame apkepkite 2 morkas, 2 pastarnokus, saliero stiebą
ir pjaustytus svogūnus.
4. Į ketaus puodą dėkite česnako skilteles, berkite KOTANYI grilio prieskonių mišinį bei
čiobrelius ir sudėkite NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio kubelius.
Užpilkite baltuoju sausu vynu ir užvirus pagarinkite 2 min. Pilkite TICHĖ natūralų
mineralinį vandenį. Užvirkite.
5. Į ketaus puodą ant daržovių dėkite apkeptą jautienos nugarine bei supilkite riebalus ir
sultis likusias keptuvėje. Uždenkite dangčiu ir troškinkite orkaitėje įkaitintoje iki 170 °C
temp. apie 1.5 val.
6. Likus 30–40 min. iki mėsos kepimo pabaigos sudėkite likusias pjaustytas morkas ir
pastarnokus.
7. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
8. Kiaušinio plakinį gerai išmaišykite su miltais. Į gautą tešlą supilkite išlydytą VILNIAUS
margariną „Kepiniams su sviestu“ ir vėl gerai išmaišykite.
9. Lėta srovele į tešlą pilkite pieną ir maišykite tol, kol tešlos konsistencija taps kaip lietinių
tešlos.
10. Į metalines keksiukų formeles dėkite taukų ir kaitinkite 200 °C temp. apie 5–6 min.
11. Į įkaitusius taukus pilkite pudingo tešlą.
12. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 °C temp. 10–15 min.
13. Iškepus jautienai gautą sultinį sumaišykite su DAUMANTŲ pomidorų padažu
„Karališkas“.
14. Iškeptą mėsą pjaustykite griežinėliais.
15. Keptas daržoves sudėkite į pasirinktą lėkštę, jas gausiai apipilkite padažu ir ant viršaus
sudėkite griežinėliais pjaustytą mėsą.
16. Mėsą pabarstykite šviežiai grūstų pipirų mišiniu, papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite
su iškeptu Jorkšyro pudingu.
Skanaus.
תגובות