top of page

Kanoniškas kepsnys (Receptas)

Trumpai marinuotas, orkaitėje keptas jautienos kepsnys su bulvytėmis ir avokadų pagardu gali būti geras sprendimas šiandienos pietums. Nesudėtinga, bet labai gardu.

jautienos kepsnys_steikas_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 45 min.

Zzz 30 min.


Brandintos jautienos kepsniui iškepti reikia:

  • 4 KITCHEN ME brandintos jautienos didkepsnių „Rib Eye“

  • 500 g mažųjų bulvyčių (violetinių ir baltų)

  • 1–2 avokadų

  • 100 ml žaliojo chimichurri

Marinatui:

  • 4 šalotinių svogūnų

  • 6 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio maltos raudonosios paprikos

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • 1 šaukštelio medaus

  • 4 šaukštų aliejaus

  • 1 šaukštelio druskos

  • 2–3 galvučių česnako

1. Į trintuvo indą sudėkite visus marinato ingredientus ir susmulkinkite. Marinatą padalykite į dvi dalis. Viena dalimi aptepkite KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnius „Rib Eye“. Palikite pusvalandžiui. Kepkite ant grilinės keptuvės iki norimo iškepimo laipsnio.

2. Bulvytes sumaišykite su likusiu marinatu ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės.

3. Avokadus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su chimichurri. Patiekite su kepsniais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page