Garstyčiose marinuotos kiaulienos kepsnys su Savojos kopūstu (Receptas)

Ruduo leidžia atsikvėpti, pradingti plačiuose megztiniuose, o tai reiškia ir išsikepti vis šį tą sotesnio, labai jaukaus ir išsiilgto. Pavyzdžiui, kiaulienos kumpį orkaitėje.

Receptas, kuris patiks net labai tingintiems gaminti.

Garstyčiose marinuotos kiaulienos kepsnys su savojiniu kopūstu (Receptas)
VMG nuotr.

4–5 asmenims


Kiaulienos kepsniui su savojiniu kopūstu iškepti reikia:

  • 1 kg kiaulienos kumpio

  • 2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto Vusterio padažo

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • 1 šaukštelio česnakų miltelių

  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • žiupsnelio uoginės paprikos

  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • druskos

  • 1 vidutinio Savojos kopūsto

  • 1 šaukšto sviesto

  • šlakelio aliejaus

  • 1/2 stiklinės sauso baltojo vyno

  • 1 stiklinės grietinėlės

  • žiupsnelio muskato

  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

  • žiupsnelio druskos

1. Kiaulieną įtrinkite prieskoniais ir palikite marinuotis bent kelias valandas.

2. Marinuotą mėsą suvyniokite į foliją ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos.

3. Atidenkite foliją ir kepkite dar apie 20 min. arba kol mėsa suminkštės.

4. Gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu ir aliejumi kelias minutes iš abiejų pusių apkepinkite stambiai supjaustytą kopūstą. Į keptuvę supilkite vyną ir kelias minutes leiskite jam nugaruoti.

5. Sudėkite kopūstą į karščiui atsparų indą, užpilkite grietinėle, pabarstykite muskatu, druska ir juodaisiais pipirais ir troškinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


Skanaus!