Šventinis jautienos kepsnys su granatais (Receptas)

Ar kada bandėte mėsą praturtinti granatais? Alfas parodys, kaip tai padaryti, o skonis bus tiesiog nepriekaištingas.

jautienos kepsnys su granatais, receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


Jautienos kepsniui su granatais pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandinto antrekoto didkepsnio „Rib Eye“

  • 2 šaukštų sviesto

  • 1 saujos čiobrelių ir rozmarinų

  • 2 cinamono lazdelių

  • 2 KOTANYI laurų lapų

  • 100 ml granatų sulčių

  • 1 šakelės imbiero šaknies

  • ½ apelsino

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • Žiupsnelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • ½ granato

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  1. Į įkaitintą keptuvę pilkite BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ ir dėkite KITCHEN ME šviežią sausai brandintą antrekoto didkepsnį „Rib Eye“, įberkite KOTANYI pipirų ir kepkite apie 2 minutes, kol apskrus, apverskite, sudėkite sviestą, prieskonines žoleles ir kepkite dar 2–3 min.

  2. Iškepusi kepsnį palaikykite keletą minučių kambario temperatūroje, kad raumenų struktūra atsipalaiduotų.

  3. Į ZYLE keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėkite cinamoną, KOTANYI laurų lapus, supilkite granatų sultis, įtarkuokite imbierą ir ½ apelsino žievelės, pilkite KIKKOMAN sojų padažą, berkite juodųjų pipirų, sudėkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų ir virkite, kol nugaruos apie ½ masės ir padažas sutirštės.

  4. Kepsnį supjaustykite, sudėkite į lėkštę, užpilkite padažu, užberkite granatų sėklomis, papuoškite čiobrelių lapeliais ir užberkite KOTANYI druskos.


Skanaus!


Susiję įrašai