Šaldyta bananų, persikų ir aviečių uogienė ledo kubeliuose (Receptas)

Kukliomis porcijomis – ledo kubeliais – užšaldyta trintų uogų uogienė yra ir maisto produktus (uogas, vaisius), ir nervus tausojantis sprendimas: paprastai atšildome visą trintų uogų indelį ir tenka sukti galvą, kaip kuo greičiau jį suvartoti, nes trintos uogos greitai surūgsta.

Taigi, kol užmaišysite tešlą ir iškepsite blynus, iš šaldiklio išimtas uogienės „ledukas“ atšils ir galėsite gardinti juo dar karštą patiekalą.


šaldyta uogienė_Alfo receptas_trintos uogos_šaldytos uogos_uogienė be cukraus
VMG nuotr.

Šaldytai uogienei pagaminti reikia:

  • Vieno banano

  • 2 prinokusių persikų

  • 200 g aviečių

  • Žiupsnio nutarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnio smulkinto gvazdikėlio

  1. Trintuvu sutrinkite pirmą sluoksnį – bananą, persikus, pagardinkite citrinų žievele, sudėkite į ledukų šaldymo formeles.

  2. Sutrinkite antrą sluoksnį – avietes, pagardinkite smulkintu gvazdikėliu. Dėkite į formeles ant bananų ir persikų sluoksnio.

  3. Užpildytas formeles dėkite į šaldiklį. Kai gerai sušals, uogienių kubelius sudėkite į šaldymo maišelius ar daugkartinio naudojimo plastiko dėžutes.

Alfo patarimai:

- Bananai, persikas ir avietės yra mano mėgstamiausia šaldyta uogienė, tačiau išbandykite ir kitas kombinacijas, pavyzdžiui: braškė + bananas + cinamonas; vyšnios + kvapnieji pipirai + mangas.

- Šaldyti uogienių kubeliai tinka naudoti glotnučiams, ledams, padažams gaminti.

- Jeigu mėgstate saldžiau, šaldytas uogienes galima gardinti medumi ar cukrumi, tačiau tokioje uogienėje saldiklio reikia kur kas mažiau nei verdant uogienę.

- Jeigu nenorite naudoti pridėtinio cukraus, derinkite rūgštesnį produktą su saldesniu. Puikiai saldina bananai, prinokę mangai ir ananasai.

- Uogienių kubelius galima naudoti karštoms arbatoms gaminti. Jeigu ketinate išbandyti, rekomenduoju užsišaldyti „partiją“ labiau prieskoniuotų uogienių. Naudokite cinamoną, kardamoną, imbierą, gvazdikėlius.


Skanaus!