Mėlynių uogienė su migdolais (receptas)

Skaniausia uogienė yra ta, kurią patys išsivirėte. Paprasta, bet tobula naminė mėlynių uogienė, paskaninta traškiomis migdolų drožlėmis.


naminės mėlynių uogienės receptas, vmgonline
VMG archyvų nuotr.

Uogienei išvirti reikia:

  • ½ stiklinės vandens

  • 1 kg mėlynių

  • 200 g migdolų drožlių

  • 1 citrinos žievelės

  • 300 g DAN SUKKER cukraus uogienėms

1. Į puodą supilkite vandenį ir suberkite uogas. Kaitinkite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite cukraus uogienėms.

2. Lengvai kunkuliuojančią uogienę virkite 10–15 min.

3. Baigdami virti suberkite migdolų drožles ir tarkuotą citrinos žievelę. Užvirkite.

4.Supilkite į stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaldytuve



Skanaus!