Morkų ir bananų uogienė (Receptas)

Šviežios morkos yra saldesnės nei pernykštės. Tačiau pastarosios puikiai tinka uogienėms: nors cukraus turi mažiau, bet turi daugiau krakmolo, o uogienėms tai irgi patinka.

morkų ir bananų uogienė, receptas
VMG nuotr.

Morkų ir bananų uogienei pagaminti reikia:

  • 600 g morkų

  • 400 g bananų

  • 500 g DAN SUKKER cukraus uogienėms

  • 50 ml vandens

  • 1–2 citrinų sulčių ir žievelės

1. Nedideliais kubeliais supjaustykite morkas.

2. Į prikaistuvį suberkite morkas, įpilkite vandens ir statykite ant viryklės. Truputį pavirę suberkite cukrų. Virkite apie 15 min.

3. Suberkite kubeliais pjaustytus bananus, supilkite citrinų sultis ir tarkuotą žievelę. Maišydami pavirkite apie 10 min.

4. Į švarius sausus stiklainius supilkite uogienę ir sandariai uždarykite.


Skanaus!